Ana SayfaGüncelBinali Yıldırım’dan derbideki pankart için soruşturma talimatı

Binali Yıldırım’dan derbideki pankart için soruşturma talimatı

HABER MERKEZİ – Başbakan Yıldırım, dün akşam oynanan müsabakada Galatasaray tribünlerinde açılan pankartla ilgili soruşturma açılması yönünde talimat verdi.

Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray, rakibi Fenerbahçe’yle karşı karşıya geldi.

Golsüz eşitlikle tamamlanan derbi karşılaşması öncesi sarı-kırmızılı taraftar grubu UltrAslan’ın da yer aldığı Odeabank tribününde önce “Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor” ve “Ayağa kalk” pankartları açılmış, ardından ABD’li aktör Sylvester Stallone’nin Rocky Balboa karakterini canlandırdığı “Rocky” filminden esinlenerek hazırlanan görsel makaralı sistemle tribüne çekilmişti.

Pankart ile ilgili bazı medya kuruluşları tarafından ve sosyal medyada FETÖ iması yapılmıştı.

Başbakanlık kaynakları tarafından bugün yapılan açıklamada ise Başbakan Binali Yıldırım’ın, Galatasaray tribünlerinde açılan pankart ile ilgili soruşturma açılması yönünde talimat verdiği belirtildi.

UltrAslan: Halkın aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir

Galatasaray’ın taraftar grubu ultrAslan, Türk Telekom Arena’da yaptıkları ‘Rocky Balboa’ koreografisiyle ilgili FETÖ iddialarına, “Aylardır çalışmaları süren bir tribün şovunun, birkaç gün öncesinde konuşan, takip etmediğimiz bir ‘şarlatanın’ sözleriyle bağdaştırılma çabası kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık olduğu gibi Türk halkının aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir” ifadesini içeren bir açıklamayla yanıt vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan istifasını istemişti: Dün "Yok öyle bir şey" diyen Bursa Belediye Başkanı görevini bıraktı
Sonraki Haber
Tutuklu HDP'li vekiller için Türkiye’nin talebine AİHM'den yanıt