Ana SayfaGüncelBinlerce kişi tutuklanmıştı: ‘KCK operasyonlarını’ yürüten 11 polis hakkında dava

Binlerce kişi tutuklanmıştı: ‘KCK operasyonlarını’ yürüten 11 polis hakkında dava

HABER MERKEZİ – İstanbul’da KCK adı altında yürütülen operasyonları yapan eski İstanbul TEM Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 11 polis hakkında “görevi kötüye kullanma”,  “resmi belgede sahtecilik” ve “adil yargılamayı etkileme” suçlarından dava açıldı.

İstanbul’da 2010-2011 yıllarında Kürt siyasetçi, avukat ve hukukçulara dönük KCK adı altında yapılan operasyonlar döneminde İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürüten Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 11 polis hakkında “görevi kötüye kullanma”,  “resmi belgede sahtecilik” ve “adil yargılamayı etkileme” suçlarından dava açıldı.

46 Kürt gazetecinin yargılandığı “KCK Basın Davası” kapsamında yargılanan gazeteci Çağdaş Ulus’un avukatı Hüseyin Ersöz, aralarında tutuklu eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de bulunduğu 11 polis ile savcı Bilal Bayraktar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan başvuruda, savcı ve polislerin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç uydurma”, “resmi belgede sahtecilik” ve “adil yargılamayı etkileme” suçlarını işledikleri ifade edildi.

Savcılık bunun üzerine İstanbul Valiliği’nden polislerin yargılanması için izin talebinde bulundu. 1 Mart 2017 tarihinde İstanbul Valiliği, “İddiaların ciddi itham ve suçlamalar olduğu, ayrıca eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin bu ve buna benzer iddialar ile ilgili olarak halen tutuklu bulundukları değerlendirildiğinde bahse konu şikayet dilekçesindeki iddiaların kapsamlı bir şekilde araştırılması için konunun adli makamlarca değerlendirilmesi uygun görülmüştür” yanıtını vererek, haklarında soruşturma izni verdi.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, aralarında Atayün ve Köse’nin bulunduğu 11 polis hakkında 25 Nisan 2017 tarihinde “Görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla iddianame hazırladı. Savcı Bilal Bayraktar’ın yargılanması için de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) yazı gönderildi.

Hazırlanan iddianame İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, davanın ilk duruşması 19 Ekim’de görülecek.


46 gazeteci yargılanıyor: ‘KCK basın davası’nda Yurt Atayün iddianamesi istendi


 

Previous post
'Filler yas tutuyor, köpekler seviyor': Neden diğer hayvanların duygularını inkar ediyoruz?
Next post
Yüksel’de eylemin 339. günü: Polis eşinden polise tepki