Ana SayfaKültür-SanatBİR SERGİ | ‘Kadınlardan şair olmaz, her şey olur’

BİR SERGİ | ‘Kadınlardan şair olmaz, her şey olur’

HABER MERKEZİ – Ressam Berna Yangın, ‘kadından şair olmaz’ söylentilerine karşı yirmi kadın şairin şiirlerini, resimleri ile yeniden yorumladı. Yangın’ın ‘Kadınlardan şair olmaz, her şey olur’ diyerek toplumsal cinsiyet rollerini eleştirdiği sergisi 15 Kasım’a dek Tosca Art&Design’da ziyaret edilebilir.

Ressam Berna Yangın’ın ‘kadından şair olmaz’ söylentisine karşı çıkışla kurguladığı sergisi ‘Her şey olur’ bugün (20 Ekim) ziyarete açılıyor.

Bu ‘şehir efsanesi’ne karşı çıkan Yangın, 20 kadın şairin şiirlerini resimleri ile yeniden yorumladı.

Eserlerinde toplumsal cinsiyet rollerinde kadına biçilen rolün haksızlığına vurgu yapan Yangın, eşitsizliğe ve giderek artan erkek şiddetine de dikkat çekiyor.

‘Kadınların neler yapabileceğini görmek için dahi olmaya gerek yok’

Kadınlara yönelik bakış açısının kabullenilebilir olmadığını dile getiren Ressam Yangın, şöyle diyor:

Sistemin görmezden geldiği, dışladığı, evlere hapsederek ikinci plana attığı hatta ötekileştirdiği kadınlara eşitlikçi davranılıp, üretme, yaratma şansı verildiği takdirde kelimeleri ile ne kadar güzel resimler yapabileceklerini görmek için dahi olmaya gerek yoktur.

Berna Yangın sergideki amacının, “Kadın şiir yazarlarının görünürlüğünü artırmak ve ortaya koydukları eserleri tekrar tekrar okutup hem edebi hem de resimsel haz yaratmak” olduğunu söylüyor.

‘Her şey olur’ sergisi 15 Kasım’a kadar Ankara’da bulunan Tosca Art&Design’da ziyaret edilebilir.

Etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.