Ana SayfaGüncelBitlis’te 34 köyde yasak, Yüksekova’da abluka: Toplam nüfusu 600 olan iki köye bin asker konuşlandı

Bitlis’te 34 köyde yasak, Yüksekova’da abluka: Toplam nüfusu 600 olan iki köye bin asker konuşlandı

HABER MERKEZİ – Yüksekova’nın toplam nüfusu 600 olan iki köyüne bine yakın asker ve korucunun konuşlandırıldığı bildirildi. Bitlis’te ise merkez ile Güroymak ve Mutki ilçelerindeki toplam 27 köy ve bağlı 7 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildiği Valilikçe duyuruldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki köye yaklaşık bin asker ve korucunun konuşlandırıldığı öğrenildi.

Bine yakın asker ve korucunun yerleştirildiği iki köyün nüfusu ise neredeyse bu rakamın yarısı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Serindere köyü 400 nüfuslu, Yukarı Güveç köyü ise yalnızca 200 nüfuslu.

Ajansın haberinde, köylere giren asker ve korucuların 4 gündür zırhlı araçlar ile köylerde konuşlandığı, yine bu köylere bağlı kimi noktalara da özel harekat timlerinin yerleştirildiği belirtiliyor.

Ayrıca haberde köylülerin aktarımlarına da yer veriliyor. Köylüler, çobanların askerlerce gözaltına alındığını, köye girip çıkanların Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirildiğini ve baskılar yüzünden bazı ailelerin köylerden göç ettiği bilgisini veriyor.

Bitlis’te 34 köyde sokağa çıkma yasağı

Öte yandan Bitlis’te de kent merkezi ile Güroymak ve Mutki ilçelerindeki 27 köy ve 7 mezra ile mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikçe yapılan açıklamada, yasağın “11 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 00.01’den itibaren ikinci bir emre kadar ilan edildiği” kaydedildi.

Yasak kapsamındaki köy ve mahalleler şöyle: Bitlis merkez sınırları içerisinde bulunan Çeltikli köyü, Aşağıkoçak köyü, Yukarıçerman Mezraası, Aşağıyolak Köyü, Yukarıyolak köyü, Beşkaynak köyü, Yarönü köyü, Dursun köyü, Uçankuş köyü, Dikme köyü, Yukarıdikme Mahallesi, Aşağıdikme Mahallesi, Bayırlı Mahallesi, Kınalı köyü, Kutlu Mahallesi, Akgün Mahallesi, Çobansuyu köyü, Aşağıçobansuyu Mahallesi, Güçlü Mahallesi Harmanyeri köyü, Esenburun köyü ve Cevizdalı köyü, Konalga köyü, Güllüce köyü, Kayalıbağ, Kaşıklı köyü, Sarıyurt köyü, Karaca köyü bölgeleri, Mutki ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kapaklı köyü, Küllüce köyü, Koyunlu köyü ve Güroymak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çallı köyü, Saklı köyü, Işıklı köyü, Cevizyatağı köyü.