Ana SayfaGüncelBursa başsavcılığından Abdullah Öcalan açıklaması

Bursa başsavcılığından Abdullah Öcalan açıklaması

HABER MERKEZİ – Avukatlar ve ailelerin yaptığı onlarca ziyaret başvurusuna ‘ret’ cevabı vermekle yetinen Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde paylaşımlar yapılması üzerine bir açıklama geldi. Başsavcılık açıklamasında Öcalan’ın yaşamını yitirdiği iddiaları yalanlandı.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 5 Nisan 2015’ten bu yana müzakerelerin sürdüğü dönemde devrede olan İmralı Heyeti, 11 Eylül 2016 tarihinde bu yana da ailesi ile görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından bir açıklama geldi.

Başsavcılığın bu açıklamasının nedeni ise sosyal medyada bazı hesaplarca Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde yapılan paylaşımlar.

AA’nın haberine göre bunun üzerine bir açıklama yapan Başsavcılık, Öcalan’ın yaşamını yitirdiği iddialarını yalanlandı. Başsavcılık açıklaması şöyle:

Bazı sosyal medya hesaplarında Abdullah Öcalan isimli hükümlünün öldüğü yönünde haberler yer aldığı anlaşılmış olup, bu haberler tamamen asılsızdır. Bu tür asılsız haberleri yapan ve yayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca gereğine tevessül edilmiş olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Görüş yasağı ve İmralı raporu

PKK lideri Öcalan ile avukatları en son 27 Temmuz 2011 tarihinde görüşmüştü.

5 Nisan 2015’te HDP heyeti ile gerçekleştirilen görüşmeden sonraki tek temas ise, ancak 50’ye yakın Kürt siyasetçinin gerçekleştirdiği açlık grevinden sonra 11 Eylül 2016 tarihinde yapılan aile görüşmesi olmuştu.

Asrın Hukuk Bürosu tarafından Temmuz ayında açıklanan ‘İmralı raporu’nda ise son 6 ayda 56 avukat ve 25 aile ziyareti talebinin reddedildiği belirtilmişti.

“İmralı’yla ilgili gerçeğin gizlendiğinin” ifade edildiği raporda, Abdullah Öcalan ve diğer üç tutuklunun hala İmralı Cezaevi’nde tutulduklarına dair tek verinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapılan ziyaret başvurularına verdiği resmi “ret” cevabı olduğu kaydedilmişti.

Previous post
Gülmen ve Özakça için Kadıköy'de eylem: 'Çok şiddetli direniyoruz'
Next post
Emekli polis, 'mandalinalarını beğenmediği' pazarcıları silahla vurdu