Ana SayfaEkonomiBüyüme hedefini ‘iyimser’ bulan Moody’s’den Türkiye’ye uyarı

Büyüme hedefini ‘iyimser’ bulan Moody’s’den Türkiye’ye uyarı

HABER MERKEZİ – Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Orta Vadeli Programı’nda yer alan büyüme hedefinin ‘iyimser’ olduğunu vurguladı, “Artan devlet borcunun Türkiye’nin kredi notu açısından olumsuz olacağını” belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s, Türkiye’nin 2018 – 2020 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programı’na (OVP) ilişkin açıklamada bulundu.

OVP’de yer alan yıllık yüzde 5,5 düzeyindeki büyüme hedefinin “iyimser” olduğunun vurgulandığını açıklamada, bütçe gelirlerinin Orta Vadeli Program’da (OVP) öngörülenin altında kalmasının beklendiğini ve bu durumun kamu borçlanmasını artıracağı belirtildi.

Açıklamada, OVP’de yer alan harcamaların devlet borcunu daha da artıracağı ve bunun da Türkiye’nin kredi notu açısından olumsuz olacağı vurgulandı.


Ekonomide ‘2020 hedefleri’ açıklandı: ‘Öngörüler tutarsız ve çelişkilerle dolu’


Kredi notu ne anlama geliyor?

Kredi derecelendirme kuruluşları bağımsız olarak çalışmakta olan, borçlunun kredibitilesi yani kredi yönünden güvenilirliğini, borcunu zamanında ve düzenli ödeme kapasitesini ölçmeye yarayan, standart ve tarafsız görüş bildirmekte olan şirketlere denilmektedir.

Bu kuruluşlar tarafından verilen notlar sayesinde yatırımcılara, hangi ülkeye ve şirkete yatırım yapmanın ne kadar risk taşıdığı belirtilmiş olur.

Previous post
Deyr ez Zor'da son durum: DSG ilerliyor, Suriye ordusu Palmira yolunda 'sıkıştı'
Next post
Nusaybin'de TOKİ konutlarının yapıldığı alanda bir cenaze bulundu