Ana SayfaGüncel‘Çakmak gazı çektiği için öldü’ denilmişti: 14 yaşındaki çocuğu polis öldürmüş

‘Çakmak gazı çektiği için öldü’ denilmişti: 14 yaşındaki çocuğu polis öldürmüş

HABER MERKEZİ – İzmir’de ‘çakmak gazı çektiği’ için öldüğü iddia edilen 14 yaşındaki Yiğitcan Camgöz’ün polisler tarafından darp edilip biber gazı sıkılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Yaşananların kamera kayıtları ile ortaya çıkmasının ardından olayı Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, söz konusu polislerin hala görevde olup olmadığını sordu.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 24 Eylül günü 112 acil servisini arayan polis, bir çocuğun cenazesini bulduğunu söyledi.

Olay yerine giden ekipler 14 yaşındaki Yiğitcan Camgöz’ü, Medikal Park Hastanesi’ne kaldırdı.

Camgöz’ün ölümü, polis ve savcılık tutanaklarında “çakmak gazı ile ölüm” olarak yer aldı.

Polislerin “Adli Kolluk Cumhuriyet Savcısı Görüşme Tutanağı”na geçen ifadelerinde, Camgöz’ün devriye görevindeki asayiş ekibi tarafından bulunduğu belirtildi.

Tutanakta, “Camgöz’ün elinde bulunan iki adet tüp şeklinde çakmak gazını elinden bırakarak yere uzandığı”, “polislerin 112 acil servisine haber vererek kendisine olay yerinde müdahale edilmesini sağladığı ancak Camgöz’ün olay yerinde yaşamını yitirdiği” ifade edildi.

Görüntüler tutanakları yalanladı

Ancak ortaya çıkan kamera görüntüleri, 14 yaşındaki Camgöz’ün polis tarafından darp edildiğini gözler önüne seriyor.

Artı Gerçek‘ten Sedat Sur‘un ulaştığı görüntülerde Camgöz’ün parkta oturduğu sırada, yanına gelen polisler tarafından önce darp edildiği sonra da çocuğa biber gazı sıkıldığı anlaşılıyor.

Tanrıkulu’ndan Başbakan’a: Tutanaklar sahte, polisler hala görevde mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili (CHP) Sezgin Tanrıkulu, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından konuyu Meclis’e taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Tanrıkulu, “Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Camgöz’ün hayata döndürülemediği”nin ifade edildiğini belirtti.

CHP’li vekil, “Çakmak gazı ile ölüm” şeklinde hazırlanan polis ve İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tutanaklarının ortaya çıkan görüntülerle yalanladığını kaydetti.

Tanrıkulu, Yıldırım’a görüntü kayıtlarının doğru olup olmadığını, doğruysa Camgöz’le ilgili düzenledikleri “sahte” tutanaklar ve düzenleyenler hakkında yasal işlem yapılıp yapılmayacağı sorusunu da yöneltti.

‘Hastanenin olayı ‘zehirlendi’ olarak verme gerekçesi nedir?’

Darp ederek biber gazı sıkan polis ya da polisler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını da soran Tanrıkulu, “Yiğitcan Camgöz’ün götürüldüğü Medikal Park Hastanesinde düzenlenen ‘Adli Raporda’ olayın niteliğinin ‘zehirlenme’ olarak ifade edilmesinin gerekçesi nedir?” diye sordu.

Tanrıkulu önergede, hastane yöneticileri ve “çakmak gazı çekti” yönünde bilgilendirme yaparak yaşama döndürecek olası bir doğru müdahaleyi engelleyen polisler hakkında ne tür işlem yapılacağı sorusuna da yer verdi.

Tanrıkulu son olarak “Bahse konu polisler 6 Ekim 2017 tarihi itibariyle halen görev başında mıdır? Görev başında ise, bu durumun gerekçesi nedir?” sorusunu yöneltti.

Previous post
Yavuz Anuk cinayeti: Haklarında müebbet istenen sanıklar tahliye edilmiş
Next post
Operasyon 'fiilen' başladı, Erdoğan böyle takdim etti: İdlib'in içi bizim dışı Rusya'nın