Ana SayfaGüncelCanan Güllü Meclis’e alınmadı: ‘CHP toplantısına katıldın, ‘yasaklısın’

Canan Güllü Meclis’e alınmadı: ‘CHP toplantısına katıldın, ‘yasaklısın’

HABER MERKEZİ – Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarıyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere gittiği Meclis’e ‘yasaklı’ olduğu gerekçesiyle alınmadı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, müftülere nikah kıyma yetkisi vermeyi planlayan Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Meclis’e gitti.

Ancak Güllü’nün girişine ‘yasaklısın’ denilerek izin verilmedi.

Meclis giriş kapısında uzun süre bekleyen Güllü, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Kapıda mahsurum, Meclis’e giremiyorum. Müftülüklere nikah kıyma yetkisi veren tasarıyla ilgili tüm siyasi parti yöneticileriyle görüşmek, itirazlarımızı anlatmak için Meclis’e geldik. 2-3 kişi geldik. Benim giremeyeceğim söylendi. Gerekçe olarak da geçtiğimiz Temmuz ayında CHP milletvekillerinin Büyükada’daki gözaltılarla ilgili Meclis’teki açıklamasına katılmam gösterildi. O basın toplantısında tek cümle etmemiştim. Sadece katılmam sorun olmuş görünüyor.

Yaşananlara tepki gösteren Canan Güllü şöyle konuştu:

Müftülük yasası görüşülürken Meclis’e giremiyorum. Kadınlar için adalet, demokrasi ararken, böyle kritik bir yasa görüşülürken böyle bir şey kabul edilemez.