Ana SayfaGüncel‘Çatışmada öldü’ denilmişti, cenazeyi gören aile reddetti: ‘Kurşun izi ya da yarası yok’

‘Çatışmada öldü’ denilmişti, cenazeyi gören aile reddetti: ‘Kurşun izi ya da yarası yok’

HABER MERKEZİ – Muğla’da ‘çatışma sonucu’ yaşamını yitirdiği açıklanan isimlerden Musa Arslan’ın amcası Abdulselam Arslan, “Yeğenimin cenazesini gördüm, vücudunda kurşun izi yoktu. Sadece bazı darbeler vardı. Kulak ve kalça kısmı ile cinsel organının etrafında morluklar vardı. İşkenceyle öldürüldüklerini düşünüyorum” dedi.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 5 Ekim’de öldürülen 5 kişiden Musa Arslan ve Rojhat Seçkin’in cenazeleri dün ailelerine teslim edilmişti.

Cenazeleri alan aileler ile avukatlara ise ön otopsi raporu verilmemişti.

Bugün ise Muğla’dan defnedilmek üzere Mersin’e getirilen Musa Arslan’ın cenazesini gören amca Abdulselam Arslan, çarpıcı iddialarda bulundu.

MA’nın haberine göre yeğeninde hiçbir kurşun izi olmadığını söyleyen amca Abdulselam Arslan, cenazeyi alıp Mersin’e giriş yaptıktan sonra polislerin kendilerini zorla mezarlığı götürdüğünü anlattı.

“Cenazeyi eve getirmemize dahi izin vermediler” diyen Arslan, mezarlıkta da kendilerini onlarca polisin beklediğini ve yaşamını yitiren yeğeni için her şeyin polisler tarafından hazırlandığını aktardı.

Amca Arslan, cenazeyi dini vecibeler ardından polis gözetiminde tek başına defnetmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yeğeni yıkanırken imamın yanında olduğunu ve vücudunu dikkatlice incelediğini kaydeden amca Arslan, şu bilgileri verdi:

Yeğenimi gördüm, üzerinde kurşun izi, yarası yoktu. Sadece bazı darbeler vardı. Kulak ve kalça kısmı ile cinsel organının etrafında morluklar vardı. İşkenceyle öldürüldüklerini düşünüyorum. Kurşun olmadığına göre kimyasal yollarla da öldürülmüş olabilir.

Naşı gördükten sonra infaz düşüncesine vardığını belirten Arslan, “Yüzde 90 infaz. Otopsi raporunu da vermediler. Otopsi raporunu 3 ay sonra ancak alabilirsiniz dediler. Bu olay infaz ve üstü kapatılmaya çalışılıyor” diye belirtti.

Avukat da ‘Çatışma izi yok’ demişti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Şelalesi yakınında yaşandığı iddia edilen çatışmada yaşamını yitiren 6 kişiden ikisi olan Musa Arslan ve Rojhat Seçkin’in cenazeleri kimlik tespitinin ardından dün aileleri tarafından alınmıştı.

Fakat ön otopsi raporları önce “gizlilik” ardından da “olmadığı” gerekçesiyle ne ailelere ne de avukatlara verilmemişti.

Ailelerin başvurusu üzerine cenazelerin tesliminden önce Adli Tıp Kurumu’nda 9 Ekim günü teşhise katılan avukat Günfer Karadeniz ise “Bırakın herhangi bir izi kurşun izi bile görünmüyor. Ben bir tane yara izi bile göremedim. Nasıl öldükleri muamma bu insanların” demişti.

Köyceğizliler: Çatışma sesi duymadık

Öte yandan yetkililer tarafından 6 kişinin ‘çatışma sonucu’ yaşamını yitirdiği açıklaması yapılsa da Köyceğiz sakinleri olayın yaşandığı bölgenin uğrak bir yer olduğunu, bölgede gizlenecek mekanlar bulunmadığını ve olay günü ‘yoğunluklu silah sesi duymadığını’ söylemişti.

Ne olmuştu?

Muğla’nın Seydikemer ve Ortaca bölgesinde 4 Ekim’de gözaltına alınan 7 kişi darp edildikten sonra, çırılçıplak ters kelepçeli fotoğrafları sosyal medyada servis edilmişti.

Fotoğrafların yankısı devam ederken, Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Şelalesi bölgesinde kırsal alanda PKK’lilerle askerler arasında çatışma çıktığı öne sürülmüştü.

Çatışmada 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, bir gün sonra aranan 2 kişiden birinin de el yapımı patlayıcının patlaması ile yaşamını yitirdiği iddia edilmişti.


Muğla’da ‘infaz’ şüphesi: Avukat ‘Çatışma izi yok’ demişti, yöre halkı da ‘çatışma sesi’ duymamış

Previous post
Irak Başbakanı İbadi’den ‘saldırı’ iddiası açıklaması: Kürt vatandaşlara karşı savaşmayız
Next post
Suriyeli kadın ve çocuğunu öldüren saldırganlar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi