Ana SayfaGüncelCHP’den İdlib operasyonuna hem destek hem eleştiri: TSK, Erdoğan’ın göz yumduğu cihatçılarla çatışacak

CHP’den İdlib operasyonuna hem destek hem eleştiri: TSK, Erdoğan’ın göz yumduğu cihatçılarla çatışacak

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İdlib operasyonuna destek verdiklerini belirterek kimi konularda hükümeti eleştirdi. Türkiye’nin İdlib’e “Esad için gittiğini” söyleyen Kılıçdaroğlu, “Cehennemde biz olacağız. Cihatçıların karadan temizliği Türkiye’ye havale edilmiştir. TSK ve cihatçılar arasında yoğun çatışma kaçınılmaz olacaktır. Erdoğan’ın göz yumduğu cihatçı örgütlerle şimdi TSK çatışacaktır” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dahil olduğu İdlib operasyonuna dair açıklamalarda bulundu.

Operasyona destek verdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “TSK oraya gitmeli, bir çatışmasızlık bölgesi yaratmalı. Bazılarının Akdeniz’e ulaşmak için ileride Türkiye’yi zarar sokacak amaçlarına engel olacak davranışları anlıyoruz” dedi.

Konuşmasında, Astana’dan sonra Türkiye’nin Rusya ve İran gibi Beşar Esad’dan yana tavır aldığını da vurgulayan CHP lideri, “Nasıl oldu da 180 derece dönüldü. Adamın burnunu böyle sürterler” diyen Kılıçdaroğlu, operasyona dair eleştirilerde de bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Rusya İdlib’in dışında, Türkiye içinde güvenliği koruyacak” sözlerine dikkat çeken CHP lideri, şöyle konuştu:

Cehennemde biz olacağız. Kime karşı güvenliği sağlayacağız. Heyet Tahrir el Şam’la çatışacağız. Çekirdeğini El Nusra oluşturuyor. El Nusra’yı Erdoğan terör örgütü olarak görüyor mu? Hayır görmüyor.

Oluşan strateji şu: Burayı sen pislettin, gel temizle. Sen gideceksin terör örgütü ile çarpışacaksın ve İdlib’i temizleyeceksin. Onların stratejisinin bir gereği olarak Türkiye İdlib’e girdi. Bedeli kim ödeyecek? Türk askeri girdi oraya.

CHP lideri konuşmasının devamında ise İdlib’le ilgili 6 madde sıraladı:

  • Türkiye halkı AK Parti’nin yanlış Suriye politikasının bedelini ödemeye devam etmektedir. Her şehidin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır.
  • Cihatçıların karadan temizliği Türkiye’ye havale edilmiştir. Esad için gidiyoruz oraya.
  • Temizliğin maliyeti çok büyük olacaktır. TSK ve cihatçılar arasında yoğun çatışma kaçınılmaz olacaktır.
  • Erdoğan’ın göz yumduğu cihatçı örgütlerle şimdi TSK çatışacaktır.
  • İdlib’deki yüz binlerce sivil Türkiye’ye yönelebilir.
  • İdlib’de varlık gösteren terörist örgütlerin Türkiye’ye sızmaları endişe vericidir.