Ana SayfaGüncelCHP’li Berberoğlu’ndan yeniden yargılama kararına ilişkin açıklama

CHP’li Berberoğlu’ndan yeniden yargılama kararına ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstinaf Mahkemesi’nin hakkında verilen mahkumiyet kararını bozmasına ilişkin yaptığı ilk açıklamada, ”Suçsuzluğumu ispatlamama bir adım kaldı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin (İstinaf) hakkında verilen hapis cezasının bozması kararına ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

”Suçsuzluğumu ispatlamama bir adım kaldı” diyen Berberoğlu, tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nden avukatları aracılığı ile şu mesajı yolladı:

Beni sevenler ve güvenenleri, ailemi, partimi, dostlarımı utandırmamış olmaktan dolayı sevinçliyim. Ben casus ve vatan haini olmadığımı zaten biliyordum ama bu iftiradan dolayı yakınlarımın üzülmesi benim için her türlü cezadan daha ağır yüktü.

İstinaf mahkemesi kararıyla bu yükten kurtuldum. Şimdi sıra hukuken gerekmediği halde suçsuzluğumu kanıtlamakta. Belki biraz zaman alabilir, acelem yok. Siz dışarıda, ben içeride mücadeleye devam!


Karar bozuldu: CHP’li Enis Berberoğlu yeniden yargılanacak


Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, ‘MİT TIR’larının Durdurulması’ görüntülerinin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasına ilişkin davada tutuklanmış ve 25 yıl hapis cezası almıştı.

Kararı üst mahkemeye taşıyan Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün, İstanbul Bölge Adliye 2. Ceza Dairesi’nin (İstinaf) mahkumiyet kararını bozduğunu açıklamıştı.

Kararda, “Sırrın daha önce ifşa edildiğinin kabulü halinde gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama suçunun unsurlarının oluşmayacağı” belirtilmişti.

Kararda ayrıca, Berberoğlu’nun tutukluluk halinin devam edeceği bilgisi de yer almıştı.