Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuğu cinsel istismara maruz bıraktı, ’18’inde gösteriyordu’ dedi suçsuz bulundu

Çocuğu cinsel istismara maruz bıraktı, ’18’inde gösteriyordu’ dedi suçsuz bulundu

HABER MERKEZİ – 12 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Vedat E. isimli erkek kendisini ’18 yaşında gösteriyordu’ diyerek savundu, suçsuz olduğuna kanaat getirildi ve dava düştü.

İstanbul’da 2014 yılında 22 yaşındaki Vedat E. adlı erkek, 12 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı.

Şikayet üzerine tutuklanan Vedat E. hakkında, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 27 yıldan az olmamak, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Habertürk’ten Arzu Kaya’nın haberine göre Vedat E. 2015’in başında görülen ilk duruşmada suçlamaları reddetti. Çocuk ise pedagog eşliğinde verdiği ifadesinde Vedat E.’nin yalan söylediğini belirtti.

Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi, 6 ay tutuklu kalan sanığın tahliyesine karar verdi.

Bir sonraki duruşmada çocuk şikayetini geri çekti.

Adli Tıp: Çocuk 12 yaşında

Mahkeme, 15 yaşından küçük mağdurun rızasının hukuken geçerli olamayacağından çocuğu hastaneye sevk ederek sağlık kurulu raporu aldırdı.

Raporda, 12 yaşındaki çocuğun bedenen ve ruhen 16 yaş ile uyumlu olduğu kaydedildi. Adli Tıp ise çocuğun 12 yaşında olduğunu bildirdi.

Mahkeme heyeti, bu sefer de çocukla ilgili gözlem yaparak mağdurun 1.70 santimetre boyunda, iri yapılı ve 18 yaşından büyük görünümde olduğunu tutanaklara kaydetti.

Dava düştü

Mahkeme kararında şu ifadelere yer vererek davanın düşürülmesine karar verdi:

Çocuğun küçük yaşta çalışma hayatına atılması, sanığın çocuğu çalışırken tanıması göz önünde bulundurulduğunda yaşı konusunda hataya düşmesi mümkündür. Çocuğun yaşının 18 olmadığını bildiği kabul edilse dahi görünüm itibariyle 15 yaşından büyük göstermektedir. Sanığa 18 yaşında olduğunu belirtmiştir. Beyanı görünüşüyle uyumludur.

Aile Bakanlığı karara itiraz etti. İstinaf Mahkemesi, yeniden yargılama yaptı.

Mahkeme heyeti davada verilen düşme kararını onadı.

Previous post
Dış ticaret açığı yüzde 85 arttı
Next post
1915'ten BUGÜNE | Ermeni bir filozof: 'Gezgin öğretmen' Mark Nişanyan'ın hikayesi