Ana SayfaGüncel‘Çocuklara masaj yaptırmıştı’: Kuran Kursundaki istismara soruşturma

‘Çocuklara masaj yaptırmıştı’: Kuran Kursundaki istismara soruşturma

HABER MERKEZİ – Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde “Kuran kursuna gelen çocuklara masaj yaptırdığı” belirtilen Kubbeli Camisi’nin imamı A.Ö. hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Çocukları istismara maruz bırakan A.Ö.’nün görev yerinin değiştiği ve emekliliğini istediği belirtildi.

Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde Kubbeli Camisi’nin imamlığını yapan A.Ö.’nün “Kuran kursu eğitimi verdiği çocuklara masaj yaptırdığı”, M.Y. adlı yurttaşın TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurusu ile ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre M.Y.’nin şikayeti üzerine komisyon konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönlendirdi.

Olay hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Başkanlık, komisyona verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

Kuran kursu eğitimi verdiği çocuklara masaj yaptırdığı yolundaki şikâyet ile ilgili olarak mahallinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne inceleme yaptırıldı ve şikâyet Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirildi. Başkanlığa intikal eden şikâyet dilekçesi ile ilgili olarak da 7 Aralık 2016 tarihli onay ile müfettiş soruşturmasına başlandı ve soruşturma halen devam etmektedir.

‘Psikiyatri kliniğine yattı, emekliliğini istedi’

Diyanet’in ardından da Balıkesir Valiliği de A.Ö. hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Valilik tarafından Meclis’e gönderilen açıklamada, A.Ö.’nün görev yerinin değiştirildiği ve Çorum’un Bayat ilçesi Kuruçay Köyü Camisi’ne gönderildiği ifade edildi.

Valilik açıklamasında ayrıca A.Ö.’nün Balıkesir Devlet Hastanesi Psikiyatri kliniğine yattığı, tedavisinin bitmesi sonucu 25 Haziran 2017 tarihinde göreve başlayıp emekliliğini istediği de belirtildi.