Ana SayfaDünyaCohen’in ‘ölümünden günler önce tamamladığı’ şiir kitabı 2018’de yayımlanacak

Cohen’in ‘ölümünden günler önce tamamladığı’ şiir kitabı 2018’de yayımlanacak

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren ünlü şarkıcı ve söz yazarı Leonard Cohen’in, yaşamının son aylarında tamamladığı şiir kitabının gelecek yıl yayımlanacağı açıklandı. Cohen’in eski menajeri Robert Kory’e göre okurlarla ilk kez buluşacak olan şiirlerin ve şarkı sözlerinin yer aldığı bu kitap, ‘Cohen’in yüreğinde yanan ateşin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyuyor’.

Ünlü şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Leonard Cohen’in yaşamının son aylarında tamamladığı şiir kitabının gelecek yıl yayımlanacağı açıklandı.

Cohen’in yaşamı boyunca tuttuğu ve şiir biçimde kaleme aldığı not defterlerinden geniş bir seçkiyi de içerecek kitabın adı ise “The Flame”.

Öte yandan, 2018 yılının Ekim ayında yayımlanacak kitabın Cohen hayranları için ayrı bir önemi de bulunuyor.

Cohen’ın son üç albümünün tüm şarkı sözlerinin, uzun düzyazı parçalarının ve sanatçının kendi illüstrasyonlarının da yer alacağı kitapta, sanatçının daha önce yayımlanmamış şiirleri ve şarkı sözleri yer alacak.

Kitaptaki şiirler ve şarkı sözleri böylelikle ilk kez okurlarla buluşmuş olacak.

“Kitap, onun yüreğinde yanan ateşin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyuyor”

Kitaba ilişkin konuşan Cohen’ın eski menajeri Robert Kory, Cohen’ın yaşamının son aylarında “The Flame” kitabını tamamlamaya odaklandığını anlattı.

Kory, kitabın önemini şöyle açıkladı:

Cohen, yaşamının son aylarında büyük ölçüde yayımlanmamış şiirleri ve not defterlerinden seçmelerden oluşan bu kitabı tamamlamaya odaklanmıştı. Leonard, son dönemde sağlığının bozulmasına karşın, umulmadık bir biçimde öldü. Bu dönemde onun yanında olma ayrıcalığını paylaşanlarımız, onun yüreğindeki alevin sonuna kadar yandığını gördü. Ölümünden günler önce tamamlanan bu kitap, onun yüreğinde yanan ateşin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyuyor.

Sanat hayatına şiirle başlamıştı

Cohen, geçen Ekim ayında New Yorker dergisinde yayımlanan söyleşide, başladığı işleri bitirmek için yanıp tutuştuğundan ve her gün sabaha karşı kalkıp yazdığından bahsetmişti.

82 yaşında yaşamını yitiren Cohen, sanat yaşamına şiirle başlamış; 1956’da “Let Us Compare Mythologies”, 1961’de “The Spice-Box of Earth”, 1964’te “Flowers for Hitler” adlı kitaplarını yayımlamıştı.

Sanatçı, 1960’ların sonlarında ise daha çok müziğe odaklanarak 1967’de ilk albümü “Songs of Leonard Cohen”i çıkarmıştı.


Bu haber Kültür Servisi’nden derlenmiştir.