Ana SayfaGüncelDarp edilmiş, ‘disiplin cezası’ verilmişti: Tutuklu gazeteci Alayumat’a şimdi de sürgün

Darp edilmiş, ‘disiplin cezası’ verilmişti: Tutuklu gazeteci Alayumat’a şimdi de sürgün

HABER MERKEZİ – İslahiye’de haber takibi sırasında “makul şüphe” üzerine gözaltına alınıp ardından tutuklanan gazeteci Erdoğan Alayumat, tutulduğu Tarsus Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından yerlerde sürüklenip darp edilmişti. Saldırıya uğramasına rağmen bir de disiplin cezasına çarptırılan Alayumat bu kez de Bafra Cezaevi’ne sevk edildi.

Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yaptıkları sırada “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat, 14 günlük gözaltı süresinin ardından 27 Temmuz’da “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Önce Hatay Cezaevi’ne gönderilen Alayumat ardından Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti.

Alayumat, geçtiğimiz hafta önce tutulduğu Tarsus Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından “ayakta sayım” vermediği gerekçesiyle darp edilmiş ve yerlerde sürüklenerek hücreye konulmuştu.

Saldırıya uğramasına rağmen bir de disiplin cezasına çarptırılan ve 1 ay aile görüş yasağı getirilen Alayumat bu kez de Bafra Cezaevi’ne sevk edildi.

Alayumat ile birlikte gardiyanların saldırısına uğrayan ile Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Serkan Erdoğan da Bafra Cezaevi’ne gönderildi.

 




Önceki Haber
NATO'dan Türkiye ve ABD'ye 'vize krizi' çağrısı
Sonraki Haber
Deyr ez Zor operasyonunu takip eden gazeteci IŞİD saldırısında yaşamını yitirdi