Ana SayfaGüncelDemirtaş ve Zeydan’dan mesaj: AKP’nin yaşadığı metal yorgunluk değil metan zehirlenmesi

Demirtaş ve Zeydan’dan mesaj: AKP’nin yaşadığı metal yorgunluk değil metan zehirlenmesi

HABER MERKEZİ – Edirne Cezaevi önünde toplanan HDP Meclis Grubu’na mesaj gönderen tutuklu Eş Genel Başkan Demirtaş ve milletvekili Abdullah Zeydan, “AKP tam bir hezimet ve dağılma sürecine girmiştir. AKP’nin yaşadığı metal yorgunluk değil metan zehirlenmesidir” ifadelerini kullandı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan, cezaevi önünde toplanan HDP Meclis Grubu’nun eylemine mesaj gönderdi.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir tarafından okunan mesajda, Demirtaş ve Zeydan, AKP’nin “tam bir hezimet ve dağılma sürecine girdiğini” belirtti.

Demirtaş ve Zeydan’ın mesajı şöyle:

Öncelikle Meclis gurubumuza bu anlamlı duruşları ve halk iradesini sahiplenme duyguları nedeni ile teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyor, bu vesile ile bütün milletvekillerimizi, parti yönetimini ve halkımızı selamlıyoruz.

Bugün TBMM tutuklu milletvekillerini, daha doğrusu siyaseten rehin alınmış vekilleri bir yıla yakındır cezaevlerinde tutmalarının eksikliği ve gölgesi ile açılıyor. Geçen yıl zarfında parlamentonuzun ve parlamento başkanının tutuklu vekillerle ilgili bir gündemi ele almamış olması büyük bir utanç olarak tarihe geçmiştir. Her cümlelerinde milli iradenin üstünlüğünden söz edenler, bizatihi kendileri halkın iradesini yasa dışı bir şekilde cezaevine atıp rehin almışlardır. Bizi cezaevine gönderenler savcılar ve mahkemeler değil, AKP, MHP ve bir grup CHP’li milletvekilidir. Hali hazırda hiçbir davada ne adil yargılama ne de hukukun üstünlüğü söz konusu. Biz sanki yargı kararlarıyla tutuluyormuşuz gibi davrananlar sadece kendilerini kandırmış oluyor.

Bir kez daha belirtiyoruz; biz siyasi kararla tutuklandık, yargı sadece bunun usulü, formalite tiyatral işlevini yerine getiriyor. Ancak siyaseten HDP’ye tasfiyeyi dayatanların kendisi giderek tasfiye noktasına gelmiştir. Bizim binlerce arkadaşımız içeride, milyonlarca yoldaşımız da dışarıda ortaya koyduğunuz direniş sayesinde HDP bu süreçte güçlenerek ve büyüyerek çıkmayı başarmıştır. Kendisini güçlü gibi gösteren AKP tam bir hezimet ve dağılma sürecine girmiştir. AKP’nin yaşadığı metal yorgunluk değil metan zehirlenmesidir. Bunun da esas nedeni siyasetin tam bir cüppeye dönüşmüş olmasıdır.

Bugün bizlerle dayanışmada ve gasp edilen parlamento iradesine dikkat çekmek için Edirne Cezaevi’ne gelmek isteyen HDP grubuna, vekillerine konulan yasak, hukuksuzdur, gayri meşrudur. Yine her şeye rağmen siyasetin TBMM’nin Genel Kurulu’ndan ibaret olmadığını göstermek, Edirne’ye kadar gelen bütün arkadaşlarımıza bu anlamlı duruşlarından dolayı tekrar teşekkür ediyor, hepinize selam ve sevgilerimizi başarı dileklerimizi iletiyoruz. Mutlaka kazanacağız.

 




Önceki Haber
HDP yasama yılına Edirne Cezaevi önünde başladı
Sonraki Haber
Romanlardan Macaristan’da ‘özerk bölge’ talebi