Ana SayfaGüncelDemirtaş: Yargı HDP’ye gelince şahin, AKP’ye gelince tavşan kesiliyor

Demirtaş: Yargı HDP’ye gelince şahin, AKP’ye gelince tavşan kesiliyor

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Besime Konca’nın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Bazı yargı organlarının, HDP’ye gelince şahin kesilip AKP’ye gelince tavşana dönmelerini halkımız da tarih de unutmayacaktır” dedi.

HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca’nın, “örgüt propagandası yapmak” suçundan kesinleşen 2,5 yıl hapis cezası gerekçe gösterilerek vekilliğinin düşürülmesinin ardından bir mesaj yayımladı.

Durumu, “Hukuk ve siyasi etikle uzaktan yakından alakası olmayan zorbalık uygulamalarının son örneğidir” diye nitelendiren Demirtaş, “Bazı yargı organlarının, HDP’ye gelince şahin kesilip AKP’ye gelince tavşana dönmelerini halkımız da tarih de unutmayacaktır” dedi.

Demirtaş’ın mesajı şöyle:

Halkın seçilmiş temsilcilerine karşı AKP-MHP koalisyonunun pervasız saldırıları, sadece faşist yönetimlerde görülebilecek türden uygulamalardır. Eş Genel Başkanımız Sayın Yüksekdağ’dan sonra milletvekillerimiz Nursel Aydoğan, Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer ile birlikte Sayın Besime Konca’nın vekilliğinin düşürülmüş olması, hukuk ve siyasi etikle uzaktan yakından alakası olmayan zorbalık uygulamalarının son örneğidir.

Seksenden fazla belediyeye el konularak kayyum atanmış olması, halk iradesine yönelik gasp ve saldırının bir başka vahim örneğidir. Sözde “terörle” bağlantı adı altında partimize yönelen bu tasfiye operasyonlarını direnerek boşa çıkardık, bu doğrultuda direnmeye de devam edeceğiz.

AKP terörle bağlantı arıyorsa kendi Meclis grubuna, belediye başkanlarına ve parti yönetimine baksın. Bazı cumhuriyet başsavcılıkları, bylock listelerinde bulunan AKP milletvekillerini, hatta bakanları ve üst düzey AKP yöneticilerini gizliyor ve koruyorlarsa, bilmeliler ki kendileri de bu suça ortak oluyorlar ve ileride bundan dolayı kesinlikle yargıya hesap vereceklerdir. Bazı yargı organlarının, HDP’ye gelince şahin kesilip AKP’ye gelince tavşana dönmelerini halkımız da tarih de unutmayacaktır.

Sayın Besime Konca’nın duruşu ve mücadelesi hepimize güç ve onur vermektedir. Onun şahsında, özelde kadın iradesine genelde de halk iradesine yönelik bu hukuksuz saldırıyı kınıyor, Besime Hanım’a ve tüm arkadaşlarımıza dayanışma dileklerimizi, selam ve sevgilerimizi iletiyoruz.