Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan 10 Ekim mesajı

Demirtaş’tan 10 Ekim mesajı

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı’nın ikinci yıldönümü nedeniyle bir mesaj paylaşan tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “İnsanlarımızın yasını tutması engellendi. Ama tüm bu günler ve acılar gelip geçecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısının ikinci yıldönümü nedeniyle mesaj gönderdi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın mesajı şöyle:

10 Ekim 2015 tarihinde, Ankara’da on binlerce insanın bir araya gelmesiyle yapılan Barış ve Demokrasi Mitingine yönelik IŞİD saldırısının üzerinden 2 yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bu en acımasız ve insanlık dışı saldırısının üzerinden geçen bu sürede acılarımız azalmadı. Ülkenin dört bir yanından barış için Ankara’ya gelip o katliamda yaşamını yitiren güzel insanların anısı bizlerle. Katliamı gerçekleştirenler ve onları koruyup kollayanlar hakkında o gün yaptığımız tespitlerin doğru çıktığı görüldü. Katliamın arkasındaki odaklardan halen hesap sorulmadı. Katliamın meydana geldiği yere bir anıt yapılması gerekirken, yıldönümlerinde anma yapılmasına bile izin verilmedi. İnsanlarımızın yasını tutması engellendi. Ama tüm bu günler ve acılar gelip geçecek. Suçlulardan hesap sorulacak, katliamın meydana geldiği yere, olması gerektiği gibi bir anıt dikilecek ve yitirdiğimiz canları yüzbinlerle anacağız. Bizleri ayakta tutan en güçlü değer umuttur. Umudumuzu yitirmeyelim. Katliamda yaşamını yitiren yurttaşlarımızı bir kez daha anıyor, acısı henüz taze olan ailelerin acılarını ve yaslarını paylaşıyorum.


 Elif Sandal Önal yazdı: Nimet olmayan nisyan ve örgütlü hatırlama: Yasın politikleşmesi



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıldırım'dan ABD'ye: Siz de resmi bankamızın görevlisini hapse attınız?
Sonraki Haber
CHP'li Berberoğlu'ndan yeniden yargılama kararına ilişkin açıklama