Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan Abdullah Öcalan açıklaması

Demirtaş’tan Abdullah Öcalan açıklaması

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden gönderdiği mesajında, “Sayın Öcalan’ın durumunu yerinde görmek ve kendisi ile görüşmek üzere aile ve avukatlarından oluşan bir heyetin derhal İmralı’ya gitmesi gerekir” dedi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde iddialar olduğunu belirterek yaptığı açıklamayla durumu yalanlaması üzerine başlayan tartışma devam ediyor.

Müzakerelerin sürdüğü dönemde devrede olan İmralı Heyeti önceki gün konu ile ilgili Adalet Bakanı ile görüşmüş ve İmralı Adası’na giderek Öcalan’la görüşmek istediklerini belirtmişti.

Heyetin bu talebine henüz Adalet Bakanlığı’ndan bir yanıt gelmezken, dün Ceylan Bağrıyanık, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’dan oluşan İmralı Heyeti konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.


İmralı Heyeti: Öcalan’ın sağlık durumunu birinci ağızdan duymak istiyoruz


Bugün ise Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan bir açıklama geldi.

Demirtaş’ın Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yayımlanan açıklaması şöyle:

Son günlerde Sayın Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarıyla ilgili spekülasyonlar, AKP hükümetinin tecrit politikalarının bir başka ahlaksız uygulamasıdır. Sayın Öcalan’ın durumunu yerinde görmek ve kendisi ile görüşmek üzere aile ve avukatlarından oluşan bir heyetin derhal İmralı’ya gitmesi gerekir.

Bu hususta HDP yönetimi dahil herkesi gerekli duyarlılığı göstermesi ve meseleyi ciddiyetle ele alması lazım.

Halkımızın da bu hukuksuz ve ahlaksız tecride karşı kitlesel demokratik tepkisini ortaya koyması gerekir. Türkiyeli demokrasi güçlerinin de konuyu acilen gündemlerine alıp harekete geçmeleri oldukça önemli olacaktır.