Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan tutuklu gazeteciler için çağrı

Demirtaş’tan tutuklu gazeteciler için çağrı

HABER MERKEZİ – Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi’nin, tutuklu gazeteciler için yarın yapacağı eyleme katılım çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Gazetecilere sahip çıkmak ahlaki bir görevdir” dedi.

Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi tarafından cezaevinde tutulan gazeteciler için İstanbul Kadıköy’de Cumartesi günü (yarın) saat 12.00’de “Özgürlük için el ele, adalet için el ele” yürüyüşü yapılacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yürüyüşe katılım çağrısı yaptığı bir destek mesajı gönderdi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın kaleme aldığı mektup şu şekilde:

Gazetecilere özgürlük

Haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutulan herkes gibi gazetecilerin de bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerekir.

Bunun sağlanması için mücadele eden ‘Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi’nin düzenlediği ve Cumartesi günü İstanbul Kadıköy’de yapılacak olan “Özgürlük için el ele, adalet için el ele” yürüyüşünü yürekten destekliyorum.

Gazeteciler iktidarın duymak ve görmek istemediği, gizleyerek suçlarını ört bas etmeye çalıştığı konuları halka ilettikleri ve evrensel olan iletişim özgürlüğü hakkını kullandıkları için cezaevlerinde tutuluyor.

Ne yazık ki Türkiye, bu iktidar sayesinde en fazla gazeteciyi cezaevinde tutan ülke nişanını alıyor.

Cezaevlerindeki gazetecilere sahip çıkmak, dışarıda ağır sansür ve baskı koşullarında çalışan gazeteciler için de önemli ve ahlaki bir görevdir. ‘Gerçekler karanlıkta kalmaz’ ve ‘gazetecilik suç değildir’ anlayışıyla bu tür etkinliklere katılım sağlanması son derece önemlidir. Biliyoruz ki, bu ülkede inşa edilmek istenen ‘tek adam rejimi’ne engel olmanın yegane yolu, her alanda etkili toplumsal muhalefet yürütmektir.

Bu vesileyle, başta cezaevlerindeki özgür basın emekçileri olmak üzere tüm basın emekçilerini selamlıyor; gazetecilik yapmanın suç sayılmayacağı güzel ve özgür günlerde, doğru haberler yapabilme mücadelelerini destekliyorum.


Hakikatin dili özgürlüktür – Akın Olgun





Önceki Haber
Denizli'de fabrikada doğalgaz sızıntısı: 68 işçi etkilendi
Sonraki Haber
İşçileri taşıyan araç kaza yaptı: 7 kişi yaralı