Ana SayfaGüncelDeniz Baykal’a üçüncü bir ameliyat: Kanama ve ödem en üst düzeyde

Deniz Baykal’a üçüncü bir ameliyat: Kanama ve ödem en üst düzeyde

HABER MERKEZİ – Yüksek ateş nedeniyle kaldırıldığı İbni Sina Hastanesi’nde tedbir amacıyla yoğun bakım servisine alınan CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın üçüncü bir ameliyat daha geçirdiği belirtildi. Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, “Kanama ve ödem en üst düzeyde seyrediyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki gün Fransa’dan dönüşünde gece yarısı yüksek ateş nedeniyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’ne kaldırılmıştı.


Deniz Baykal yoğun bakıma kaldırıldı


Bugün ise Deniz Baykal’ın beyinindeki ödem nedeniyle yeniden ameliyata alındığı öğrenildi.

Baykal’ın ameliyatının sona erdiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Baykal 2. ameliyat sonrası uyutuluyor

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, ameliyatın ardından Baykal’ın durumuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Kafaiçi basıncın artması nedeniyle aniden gelişen bir durumun, sağlam dokularda hasara neden açmaması için ameliyaa alındı. Şu an kanama yok. Beyin hastalıklarında her zaman riskler, sürprizler vardır. Hem beynin istirahatte tutulması, hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor. Her şey yolunda giderse akşam 8’den sonraki tomografinin ardından uyandırılma sürecine girilebilir.

Beyin hastalıklarında her zaman riskler, sürprizler vardır. Yoğun bakımda olduğuna göre önemli bir durum ama şu an için çok yüksek hayati riski olduğu anlamına gelmemeli.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ameliyat öncesi “Baykal’a bir müdahale daha yapılıyor. Şu anda endişe edilecek noktada değiliz” demişti.

‘Kanama ve ödem üst düzeyde’

Saat 21:30 sıralarında bir açıklama daha yapan Rektör İbiş, Baykal’ın üçüncü ameliyatını geçirdiğini ifade etti.

İbiş, “Solunum desteği, beyin desteği sağlanıyor. Bu süreç içerisinde kendisi bilinci kapalı olarak uyuyor. Beyin çok hassas bir organ. Kanama ve ödem en üst düzeyde seyrediyor” diye konuştu.