Ana SayfaGüncelDilek Doğan ve Hasan Ferit Gedik’in anneleri beraat etti

Dilek Doğan ve Hasan Ferit Gedik’in anneleri beraat etti

HABER MERKEZİ – Gülmen ve Özakça ile dayanışmak için açlık grevi eylemi yaptıkları için haklarında dava açılan Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan ve Hasan Ferit’in annesi Nuray Gedik görülen duruşmada beraat etti.

KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 237 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yla dayanışmak amacıyla eylem yaparken gözaltına alınan Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan ve Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik hakkında açılan davanın duruşması bugün görüldü.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada “yasadışı örgüt propagandası” yapmakla suçlanan Doğan ve Gedik hakkında beraat kararı verildi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Barış Yarkadaş, “Evlatlarını kaybeden iki aile, sanki bu acı yetmiyormuş gibi bir de hiçbir hukuki altyapısı olmayan bir davada yargılandılar” diye konuştu.

‘Haksızlık geç de olsa bitti’

Kararı ‘geç kalmış’ olarak nitelendiren Yarkadaş şöyle devam etti:

Aysel Doğan kızı Dilek’i polis, Nuray Gedik ise oğlu Hasan Ferit’i mafya kurşunu yüzünden kaybetti. Çok acı çektiler… Üstüne üstlük bir de Nuriye ve Semih’e ses olmak İçin başlattıkları açlık grevi yüzünden yargılandılar. İktidar ve yargısı, her toplumsal talebi suç olarak görüyor ve cezalandırmak istiyor. Örgüt propagandası gibi ağır bir suçlama, vaka-i adliyeye dönüşmüş durumda. Neyse ki; 29. Ağır Ceza bu haksızlığı geç de olsa bitirdi.

Dilek Doğan

Dilek Doğan, İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Küçük Armutlu mahallesinde 18 Ekim 2015’te Pazar günü sabaha karşı 04:30’da evine yapılan polis baskını sırasında polis kurşunuyla göğsünden vurulmuştu.

Akciğerinden yaralanan Doğan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alındı. 25 Ekim 2015’te hayatını kaybetmişti.

Hasan Ferit Gedik

21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik 29 Eylül 2013’te Gülsuyu’nda uyuşturucuya karşı yürüyüşte, protestocuların üzerine ateş açılması sonucu vurularak hayatını kaybetmişti.

Gedik’in öldürülmesinin ardından cenazesi polisin, Gedik’in yaşadığı Armutlu’nun girişini kesmesi sonucu üç gün boyunca defnedilememişti.

Previous post
Cumhuriyet Davası | Gazetecilere yine tahliye yok, tutukluluk haline devam
Next post
'Türkiye çocuk istismarında dünyada üçüncü sırada'