Ana SayfaGüncelDışişleri Bakanlığı: ABD’li iki basketbolcuya vize verildi

Dışişleri Bakanlığı: ABD’li iki basketbolcuya vize verildi

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı, Rusya temsilcisi Nadejda Orenburg’da forma giyen ABD’li iki basketbolcuya Türkiye gelmeleri için vize verildiğini duyurdu. Ancak Rusya ekibi ilk uygulamaya tepki göstererek, ABD’li sporcuları getirmeme kararı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, “Gülen cemaati ile ilişkisi olduğu” iddiası ile tutuklanmasının ardından ABD, 8 Ekim’de Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu” duyurmuştu.

ABD’nin bu açıklamasının hemen ardından Türkiye de benzer bir açıklama yaparak, ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Bunun ardından ise Rusya temsilcisi Nadejda Orenburg ile Fenerbahçe kadın basketbol takımları arasında bugün oynanacak Euroleague başlangıç maçı öncesi ABD vatandaşı olan Emma Cannon ile Brionne Jones’un Türkiye’ye girişi yasaklanmıştı.


‘Vize krizi’: ABD’li iki basketbolcunun Türkiye’ye girişi yasaklandı


İki ülke arasında vize krizi sürerken, Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’li basketbolculara dair bir açıklama yapıldı.

Bakanlık, ABD’li basketbolculara vize verildiğini ve sporcuların bugün Türkiye’ye gelebileceğini kaydetti.

Ancak Rusya temsilcisi Nadezhda Orenburg, oyuncularının Türkiye’ye daha önce getiremedikleri için uygulamayı protesto ederek, ABD’li sporcuları getirmeme kararı aldı.