Ana SayfaGüncel‘Emperyalizmin acımasız vukuatları karşısında demokratlar olarak ne yapacağız?’

‘Emperyalizmin acımasız vukuatları karşısında demokratlar olarak ne yapacağız?’

HABER MERKEZİ – TRT World Forum’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerin Türkiye’ye karşı tutumunu eleştirerek, “Emperyalizmin acımasız vukuatları karşısında demokratlar olarak ne yapacağız?” dedi. ABD’ye de sitem de bulunan Erdoğan, korumaları hakkında gözaltı kararı verilmesine “Bu nasıl adalettir? Bu adalete ben isyan ediyorum” tepkisini gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World’ün düzenlediği forumda konuştu.

Batılı ülkelerin demokrasi anlayışını ve bu ülkelerin Türkiye’ye karşı tutumunu eleştiren Erdoğan, “Emperyalizmin acımasız vukuatları karşısında demokratlar olarak ne yapacağız?” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

Türkiye’de partim açık ara önde, seçim kazanıyor. Benim partim seçim kazandığı halde batı benim partimi yargılıyorsa ben bu batıdan şüphe ederim. Demokrasi değil mi? 15 Temmuz’da bize karşı darbe girişiminde bulunuldu. Biz otoriter bir rejim mi kurduk? Hayır. 15 yıldır ülkemizi yönetiyoruz, maddi gücünü 3,5 kat katladık. Demokratız diye geçinen ülkeler darbe girişiminden 3 gün, 1 hafta sonra aradılar bizi geçmiş olsun demek için, dostlar alışverişte görsün.

ABD’ye sitem: ‘Bu adalete ben isyan ediyorum’

Korumaları hakkında ABD’de gözaltı kararı verilmesine de değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

Benim 13 korumam, 2 de eşimin koruması dahil olmak üzere, onlara da gözaltı kararı çıkıyor. Haklarında suç duyurusu. Bunların içinde Amerika’yı görmeyen de var. Onlar hakkında da böyle bir karar çıkıyor. Ölür müsün, öldürür müsün? Bu nasıl iştir? Bu nasıl adalettir? Bu adalete ben isyan ediyorum. Böyle olacaksa bir yere varmak mümkün değil. O bakımdan dünya 5’ten büyüktür, bunun halledilmesi gerekir. Biz dik durursak adalet yerini bulacaktır, bundan hiç şüphem yok.