Ana SayfaGüncelErdoğan: AB’nin kararını bekliyoruz, minderden kaçan biz olmayacağız

Erdoğan: AB’nin kararını bekliyoruz, minderden kaçan biz olmayacağız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin AB’ye girmesinin engellendiğini belirterek, “Almayacaksanız söyleyin, bilelim. Minderden kaçan biz olmayacağız” dedi.

Polonya’da mevkidaşı Andrzej Duda ile bir araya gelen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’ne (AB) seslendi.

“AB’de Polonya bulunuyor ama biz sokulmuyoruz” diyen Erdoğan,  “Türkiye hala AB’ye alınmıyor. Bizim müracaatımızdan sonraki süreçte alınan ülkelerin bizimle mukayese edilecek yanı yok. Fasılları artırma nedenleri Türkiye’nin AB’ye girmesinin mümkün olmaması” diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının devamında ise AB’ye şöyle seslendi:

Ben hep şunu söylüyorum, diyorum ki ‘Almayacaksanız açıklayın şu işi, bilelim. Ne biz sizi meşgul edelim ne de siz bizi meşgul edin. İşi bağlayalım.’ Bunun da kararını vermiyorlar. Biz de ‘Minderden kaçan biz olmayacağız’ diyoruz. Onların kararını bekliyoruz.

Avrupa Komisyonu: AKP, AB müzakerelerinin çökmesi için zemin yaratıyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı açıklamada, AKP’nin attığı adımlarla AB ile müzakerelerin çöküşü için zemin yarattığını ifade etmişti.

“Türkiye kendisini AB’den uzaklaştırıyor” diyen Juncker,Türkiye’nin AB ile köprüleri yakıp ardından da müzakerelerin istenilen şekilde gitmemesi durumunda Brüksel’i suçlayamayacağını ifade etmişti.