Ana SayfaEkolojiErdoğan ‘Kanal İstanbul’ projesi için tarih verdi

Erdoğan ‘Kanal İstanbul’ projesi için tarih verdi

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Boğazı’na alternatif bir “su yolu” projesi olarak lanse edilen ‘Kanal İstanbul’un temelinin 2017 sonu veya 2018 başı gibi atılacağını duyurdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nda konuştu.

‘Kanal İstanbul’ projesi için tarih veren Erdoğan, şunları söyledi:

İstanbul Boğazı’na paralel yeni bir kanal açılması başta olmak üzere, ki Kanal İstanbul dediğimiz, bu benim bir hayalim, hülyamdır. İnşallah bunun da büyük ihtimalle bu yıl sonu veya 2018 başı gibi temelini atacağız.

İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü havalimanı hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “İstanbul’da dünyanın en büyük havalimanının ilk etabını önümüzdeki yıl sonuna kadar hizmete alınması için çalışmalar devam ediyor” dedi.

Meslek odaları ve uzmanlar ise ‘Kanal İstanbul’ projesini sosyolojik ve jeopolitik olarak ‘şehrin felaket senaryosu’ olarak tanımlıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci de daha önce yaptığı bir açıklamada, ‘Kanal İstanbul’un sadece İstanbul için değil tüm Marmara için “Doğa Felaketi” senaryosu olduğunu söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Vize krizi': ABD’li iki basketbolcunun Türkiye'ye girişi yasaklandı
Sonraki Haber
HDP'li Demirel'e verilen 7 yıl hapis cezası için yapılan temyiz başvurusu reddedildi