Ana SayfaGüncelErdoğan: Makama getirilirken iyi de boşalt denince niye yadırganıyor?

Erdoğan: Makama getirilirken iyi de boşalt denince niye yadırganıyor?

HABER MERKEZİ – Kadir Topbaş ile başlayan AKP’li belediye başkanlarının istifasının ardından bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddialarına dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir makama getirilirken iyi güzel de, benim metal yorgunluğu olarak tanımladığım durumlarda makamı boşaltmasının istenmesi niye yadırganıyor” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir günlük İran ziyaretinden dönüşünde aralarında Ankara’nın da olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, AKP’nin alışılmış bir siyasi parti olmadığını belirterek, iddialara dair şunları söyledi:

Bu davaya inanmış, gönül vermiş olanlar genel merkeze istifasını teklif eder, ondan sonra da başka bir arkadaşla yola devam edilebilir. Belediyelerde görevden almanın iki yöntemi vardır. Partiden ihraç veya görevi ihmal veya kötüye kullanmaktan. Tabii ki biz bu yolları denemek istemiyoruz.

Bir makama getirilirken iyi güzel de, benim metal yorgunluğu olarak tanımladığım durumlarda makamı boşaltmasının istenmesi niye yadırganıyor? Benim şanım, şerefim var dersen kusura bakma ama partinin şerefi, herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifaya yönlendirilecek belediye başkanlarının belirlenip belirlenmediği sorusuna “Hayır öyle bir şey olmaz. Biz olduğu zaman, bazı şeyler önümüze geldiği zaman değerlendirmemizi yapıyoruz. Allah göstermesin çok daha kötü şeyler de olabilir. 2019’un mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlıkları yaparak girmek durumundayız” yanıtını verdi.

İstifa iddiaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından aralarında Ankara’nın da olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddia edilmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise istifa edecek belediye başkanları arasında adı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili iddialara ilişkin olarak şunu söylemişti:

Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez. Metal yorgunluğu dediğim konu bunları kapsıyor, değişim ve dönüşümü seçime kadar yaşayacağız.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise olan biteni ‘algı operasyonu’ olarak nitelemişti.

Erdoğan’dan Kerkük iddiası

Irak Kürdistan Bölgesi’nde yapılan bağımsızlık referandumundan sonra Ankara-Tahran-Bağdat arasında üçlü bir mekanizma kurulduğunu, adımların birlikte atılacağını söyleyen Erdoğan’ın gündeminde Kerkük de vardı.

Kürtlerin Kerkük’te ‘işgalci konumunda’ olduğunu iddia eden Erdoğan, şöyle konuştu:

İyi biliyoruz ki Kürtlerin orada hiçbir hukuku yok. Orada işgalci konumundalar. Ama şu anda merkezi yönetim Kerkük’e yönelik gerekli adımları atacak. Irak, İran’la görüşmelerimiz sürüyor. Atılması gereken adımlar neyse atılacak. Kerkük için de atacağız, Musul için de atacağız.


Tarihçi Ayşe Hür: ‘Kerkük bir Türk şehri’ tezinin tarihi ve siyasi geçerliliği yok