Ana SayfaDünyaErdoğan ve Maduro’dan ortak basın toplantısı

Erdoğan ve Maduro’dan ortak basın toplantısı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yla bir araya geldi. Görüşmenin ardından Maduro ve Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Venezuela’nın başkenti Caracas’ta cami yapılacağını söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’ya geldi.

İlk olarak Meclis’e geçen ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüşen Maduro, daha sonra Saray’a geçti. Maduro, burada Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı.

Madur ve Erdoğan’ın, Türkiye-Venezuela ilişkilerini ele aldığı, bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunduğu belirtilen toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Maduro ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk olarak Erdoğan konuştu. Venezuela’nın Türkiye’nin önemli bir ortağı olduğunu belirten Erdoğan, Türk Hava Yolları ile yapılan uçuşların kolaylaştırılması için talepleri olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Eski Dışişleri Bakanı Rodriguez, Caracas’ta bir cami inşa edilmesi için talepte bulunmuştu. Gerekli şartlar oluştuğunda ülkemizin mimarisini sergileyecek bir cami inşa edeceğiz” dedi.

Erdoğan, Maduro’nun da cami yapımına yardım edeceğine dair söz verdiğini kaydetti.

Maduro ise  bugün Türkiye ile imzalanan 5 anlaşmanın önemli olduğunu söyledi.

İki ülke ilişkilerinden yeni bir dönem olacağını beliren Maduro, “Diplomatik ilişkilerimizin 60’ncı yılını kutlayacağız. Son dönemde biraz geri kalmıştık” diye konuştu.

Maduro, “Çok kutuplu, çok merkezli ve herkesin yer bulabileceği dünyada; her dil, her din yer bulacak. Bazılarının ‘medeniyetler ittifakı’ dedikleri şey bizim için çok önemli. Bu çok kutuplu dünyaya katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’ye geldik çünkü Türkiye’ye inanıyoruz”

Öte yandan Maduro’ya Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen törenle ‘Ankara Üniversitesi Dostluk Beratı’ takdim edildi.

Maduro, törende yaptığı konuşmada, “Ekonomik ve ticari anlamda ilişkileri geliştirmek için önümüzde yapacak daha çok iş bulunuyor” dedi.

“Dünya birkaç ülkeden çok daha büyük. Biz çok merkezli ve çok kutuplu bir dünyanın kurulacağından eminiz” diyen Maduro, şöyle konuştu:

Dünya iş birliğine, barışa ve eşitliğe dayanan bir denge üzerinde yeni güç odaklarının ve kutuplarının doğacağını, böylece dünyanın yeni bir dengeye kavuşacağını düşünüyorum. Bu dünya için mücadele edilmeli. O yüzden Türkiye’ye geldik çünkü Türkiye’ye inanıyoruz. Yeni bir gücün doğduğunu biliyoruz. Tarihine ve kültürüne inanıyoruz. Daha da yaklaşalım, birbirimizi daha iyi tanıyalım, saygı duyalım ve bu yeni dünya için temelleri atmaya başlayalım diye dostluk kollarımızı size uzatıyoruz.

Previous post
Sarraf Davası'nı takip eden CHP'li Aksünger: Herkesle bir pazarlık yürüyor
Next post
DİNK DAVASI | Mahkemeden 5 sanık hakkında tahliye kararı