Ana SayfaGüncel‘Erdoğan ve Yıldırım’ın apar topar içeriye atılma olasılığı var’

‘Erdoğan ve Yıldırım’ın apar topar içeriye atılma olasılığı var’

HABER MERKEZİ – Rıza Sarraf Davası’nı takip eden isimlerden CHP’li Erdal Aksünger, davadaki gelişmelere işaret ederek, “Türkiye’yi bekleyen tehdit daha da büyük. Her an Başbakan ve Cumhurbaşkanı dışarıya çıkamaz hale gelebilir, içeriye atılabilir” dedi.

ABD’deki Rıza Sarraf Davası’nı da takip eden isimlerden, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın ‘her an dışarıya çıkamaz hale gelebilecekleri’ iddiasında bulundu ve ekledi: “Çıkarlarsa apar topar içeriye atılma olasılıkları var”.

Partisinin Bodrum İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Cumhuriyet ve Dayanışma Gecesi’nde konuşan Erdal Aksünger’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu Sarraf Davası olsun, bu konularla çok yakından ilgilenmiş bir kişiyim ve Amerika’ya en son gittiğimde de bu davaya hem partim adına hem millet adına müdahil oldum. Şunu gördüm ki, Türkiye’yi bekleyen tehdit daha da büyük.

Her an bir ambargoyla karşı karşıya kalabiliriz. Her an Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı dışarıya çıkamaz hale gelebilir. Çıkarsa apar topar içeriye atılma olasılığı var.

ABD’de Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklu yargılandığı davayı takip eden CHP’li Aksünger, geçtiğimiz günlerde davaya dair yaptığı açıklamada da “Herkesle bir pazarlık yürüyor” demişti.

Aksünger, Emine Erdoğan’ın fotoğraflarını dosya içine koyan kişiler ile ilgili de açıklamada bulunmuştu.

“Yetkililerin ‘bizim kurucumuz Emine Erdoğan’ dediğini iddia ettiği TOGEM-DER’e Sarraf tarafından 150’ye yakın yardım yapıldığını” öne süren Aksünger, “Dosyanın içine Emine Erdoğan’ın fotoğraflarını koyanların Sarraf’ın avukatları olduğunu” savunmuştu.

ABD’deki Rıza Sarraf Davası 27 Kasım’da tekrar görülecek.

Previous post
Bilgen: Öcalan'la görüş engeli bir provokasyondur
Next post
'Egemenlik geçici, kadın mücadelesi kalıcıdır'