Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Gökçek ve istifalarla ilgili açıklama: Topbaş gibi nezaket gösterilmeli

Erdoğan’dan Gökçek ve istifalarla ilgili açıklama: Topbaş gibi nezaket gösterilmeli

HABER MERKEZİ – İstifa iddiaları gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında konuşan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş’ı örnek gösterdi ve “Bazı arkadaşlarımız bundan rahatsızlık duymamalı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifa iddialarıyla gündem olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’le Beştepe’deki görüşmesini ve partisindeki istifa iddialarına ilişkin konuştu.

Durumun Gökçek’in şahsına yönelik bir yaklaşım olmadığını belirten Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş’ı örnek gösterdi. Erdoğan şöyle konuştu:

Bazı arkadaşlarımız bundan rahatsızlık duymamalı. Aksine yönetimimiz böyle bir karar verdiyse, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir. Yani bu konuyla ilgili, partimizde, bazı yerlerde bir değişim iradesi söz konusudur.

Bu aynı zamanda Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuzun da bir kararıdır. Zira Mart 2019 seçimlerine giderken bu tür değişimlerin olması gereken yerlerde, değişim iradesini partimizin üst yönetiminin ortaya koymasını özellikle arkadaşlarımız da istiyorlar. Bazı arkadaşların kenar köşe yazdıkları, ‘Seçimle gelen, seçimle gider’ veya ‘Sandıkla gelen sandıkla gider’ lafları var… Kusura bakmasınlar da; seçimle gelen seçimle gider ama bunlar bağımsız seçimle gelip bağımsız seçimle gitmiyorlar. Bunlar tabii ki bir iradenin yaptığı ön seçimler vesaire neticesinde buralara geliyorlar. Ve yani, siz 20 sene, 23 sene, 24 sene belediye başkanlığı yapacaksınız, bazı yerlerde üç dönem belediye başkanlığı yapılacak.

ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin de değerlendirmede bulunan Erdoğan, Çavuşoğlu – Tillerson görüşmesine değinerek, bu görüşmede “komisyon oluşturulması” teklifi geldiğini belirterek şunları söyledi:

 ‘Nasıl bir adım atalım ki bu sıkıntıları aşalım’ demişler. Onun için bu komisyonun nasıl olacağına ilişkin metni bizim tarafa ileteceklerdi.

Bir defa krizin sebebi büyükelçidir. Zaten 2-3 gün içinde de gidiyor. Biz niye hemen mütekabiliyet kuralını işlettik? Burası Türkiye. Kabile devleti değiliz. ‘Bizim büyükelçiliklerimizde, konsolosluklarımızda çalışan Türk personeli gözaltına almak, tutuklamak böyle bir şeyin olmaması lazım. Bunlar aramızdaki sözleşmelerde yer almalı…’ tarzında bir yaklaşım olamaz.

Türkiye bir hukuk devletidir, misilleme olamaz. Ama onların neler yaptıklarını da biliyoruz. Örneğin benim vatandaşım eşiyle beraber kapılarına gitmiş, gözaltına almışlardır. İki yıl oldu neredeyse daha mahkemeye çıkarmadılar. Kefalet, onu da kabul etmiyorlar. Arkadan Halkbank Genel Müdür Muavini 6 kere ABD’ye giriyor, çıkıyor; 6. veya 7. girişinde tutukluyorlar. Benim 13 korumamla ilgili gözaltı, tutuklama kararı çıkarıyorlar. Üstelik, bunların bir kısmı ABD’ye hiç gitmemiş. Bir kısmı orada eşimin yanında, olay yerinde bile değil. Bunları bana izah edemiyorlar. Öbür taraftan, terör örgütünün bana saldıran bir iki elemanını göstermelik olarak alıyorlar ama, o saldırganlara karşı çıkmış vatansever vatan evlatlarından iki kişiyi alıyorlar. Onlar hâlâ içeride, PKK’lılar ise bırakılmış durumda. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil.. Bütün bunlardan sonra FETÖ olayı çok daha farklı bir yere doğru bir zemin tespit ediyor kendine. Bu zemin de şu: 15 Temmuz olayının failleri ortaya çıkıyor.

 

.

Previous post
Orhan Eskiköy'ün yazıp yönettiği "Taş" vizyona girdi
Next post
ABD’den Türkiye açıklaması: Gerginliğin düşmesinden yanayız