Ana SayfaGüncelErdoğan’ın istifasını istediği iddia edilmişti: AKP’li Belediye Başkanı istifa etti

Erdoğan’ın istifasını istediği iddia edilmişti: AKP’li Belediye Başkanı istifa etti

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifasını istediği iddia edilen bir belediye başkanı daha istifa etti. AKP’li Niğde Belediye Başkanı Faruk Aydoğan görevinden istifa ettiğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanları arasında olduğu söylenen AKP’li Niğde Belediye Başkanı Faruk Aydoğan istifa etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından ismi geçen Faruk Aydoğan basın toplantısı düzenledi.

Niğde Belediye Başkanlığı’nda ikinci dönemi olan Akdoğan, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Belediye personelinin de katıldığı bir toplantıyla 8.5 yıllık sürede yaptığı hizmetleri anlatan Aydoğan, ‘Dünya fani, ölüm ani’ dedi.

‘Cumhurbaşkanımızın ve partimizin emrinde olacağım’

Aydoğan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

8.5 yıldır yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimden başım dik alnım açık olarak ayrılıyorum. Bilinmesini isterim ki bana iki defa AK Parti İl Başkanlığı, 2 defada Belediye Başkan adaylığı görevini tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimin her zaman emrinde olacağım. Bu görev bana tevdi edilirken nasıl heyecanlandıysak bugün de aynı heyecanla görevimden ayrılıyorum. Dünya fani, ölüm ani. Bu kararımın ülkem, partim, şahsım ve özellikle de hizmet etmekten gurur duyduğum Niğde için hayırlara vesile olmasını diliyor, mesai arkadaşlarımdan ve Niğde halkımızdan haklarını helal etmesini istiyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.