Ana SayfaGüncelEş genel başkanı ve 8 milletvekili tutuklu HDP ‘4 Kasım’da sokakta olacak

Eş genel başkanı ve 8 milletvekili tutuklu HDP ‘4 Kasım’da sokakta olacak

HABER MERKEZİ – HDP, eş genel başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alındığı ve “siyasi darbe” olarak nitelendirdiği 4 Kasım’ın yıldönümünde 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapmayı planlıyor. Parti, milletvekillerinin tutuklu bulunduğu cezaevleri önlerinde de eylemler düzenleyecek.  Eylem takvimi, yapılacak toplantıların ardından gelecek hafta kamuoyuyla paylaşılacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), eş başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alındığı ‘4 Kasım’ın 1’inci yıldönümünü eylemlerle karşılayacak.

Hafta başında MYK’sını toplayan parti, alınan eylem planı için bir komisyon oluşturdu.

HDP, 4 Kasım’ın birinci yıldönümünde 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapmayı planlıyor.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre parti, tutuklu milletvekillerinin bulunduğu cezaevleri önlerinde de basın açıklamaları düzenleyecek.

Partinin 4 Kasım’da düzenlenecek eylem planı için kurduğu komisyon, eylem takvimini yapılacak toplantıların ardından gelecek hafta kamuoyuyla paylaşacak.

Tutuklu milletvekilleri

4 Kasım’da başlayan operasyonlar kapsamında bugüne kadar 44 HDP milletvekili gözaltına alındı, 15 milletvekili tutuklandı. Besime Konca, Meral Danış Beştaş, Nihat Akdoğan, Ayhan Bilgen ve Leyla Birlik kısa süre tutuklulukların ardından tahliye edilirken cezaevlerinde aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski eş genel başkan  Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 9 milletvekili halen cezaevinde bulunuyor.