Ana SayfaGüncelESP’ye operasyon: Ev baskınlarında ikisi gazeteci 15 kişi gözaltına alındı

ESP’ye operasyon: Ev baskınlarında ikisi gazeteci 15 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – ESP’ye yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ETHA editörü İsminaz Temel ile ajansın muhabiri Havva Cuştan da var. Polisin gazetecilerin evine yaptığı baskında evde bulunan fakat hakkında gözaltı kararı bulunmayan ETHA editörü Semiha Şahin’in basın tanıtım kartını yaktığı ortaya çıktı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik olduğu belirtilen İstanbul merkezli operasyonda çok sayıda eve baskın düzenlendi.

Baskınlarda şimdiye kadar 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanları İsminaz Temel ile Havva Cuştan da var.

Polis basın kartını yaktı

Polisin gazetecilerin evine yaptığı baskında evde bulunan fakat hakkında gözaltı kararı bulunmayan ETHA editörü Semiha Şahin’in basın tanıtım kartını yaktığı ortaya çıktı. ETHA yakılan basın kartının fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı:

ESP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gümüştaş ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Sezin Uçar da gözaltına alınanlar arasında.

ETHA’nın aktardığına göre Nihat Göktaş ile ESP’liler Meral Tatar, Erkan Kakça Mehmet Aslan ve İlhan Aslan da gözaltına alınan isimlerden.

‘Seher’e el konuldu

Operasyon kapsamında Artvin Sosyalist Kadın Meclisi Sözcüsü Nurcan Vayic de Hopa’daki evinde gözaltına alındı.

Vayic’in evinde arama yapan polisler, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Seher’ adlı öykü kitabına da el koyduğu öğrenildi.




Önceki Haber
Müftülere 'resmi nikah yetkisi' Meclis'te kabul edildi
Sonraki Haber
OHAL'de cezaevleri: Patnos'ta 'çıplak arama' işkencesi, Elazığ'da iki tutukludan günlerdir haber yok