Ana SayfaGüncelGazeteci Çağrı Sarı’ya ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis cezası

Gazeteci Çağrı Sarı’ya ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis cezası

HABER MERKEZİ – Evrensel gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Sarı’nın aldığı hapis cezası ertelendi.

Evrensel gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı’ya, Evrensel’de 30 Ocak 2017’de yayımlanan “Kardeşçe, barış içinde, hürce yaşamak için ‘hayır’ diyelim” başlıklı mektupta yer alan ifadeler nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Çağrı Sarı’ya 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre mahkeme, Sarı’nın daha önce kasıtlı suçtan mahkum edilmemiş olması ve yargılama sürecinde gösterdiği iyi hal nedeniyle hükmedilen cezanın teciline ve 1 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

‘Gözdağı verilmek istendi’

Mahkemenin kararına itirazda bulunacaklarını kaydeden Sarı, şunları söyledi:

Evrensel’e ve gazeteciliğe gözdağı verilmek istenmiştir… Verilmek istenen mesajı kabul etmiyoruz. Basın özgürlüğünü savunmaya, mesleğimizi savunmaya, haber yapmaya devam edeceğiz. İşçi mektuplarını dün olduğu gibi bugün de yayınlamaya devam edeceğiz. Verilen hapis cezasına da itiraz edeceğiz. Okurlarımızın da bizlere sahip çıkacağına inanıyoruz.