Ana SayfaGüncelGazeteciler Ersin Çaksu ve Harun Epli’ye hapis cezası

Gazeteciler Ersin Çaksu ve Harun Epli’ye hapis cezası

HABER MERKEZİ – Özgürlükçü Demokrasi gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ersin Çaksu ve Yazı işleri Müdürü Harun Epli’ye 5’er ay hapis cezası verildi.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ersin Çaksu ve Yazı İşleri Müdürü Harun Epli hakkında açılan davanın karar duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Çaksu ve Epli katılmazken avukatları hazır bulundu.

Mahkeme “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak” iddiasıyla açılan davada Çaksu ve Epli’ye 6 ay hapis cezası verdi.

Gazeteciler Çaksu ve Epli’nin duruşmalardaki iyi hallerini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 5 aya indirdi.

Mahkeme heyeti cezanın ertelenmesine karar vererek Çaksu ve Epli’ye 5 yıl denetimli serbestlik hükmü uygulanmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Çaksu ve Epli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından 17 Kasım 2016 tarihinde hazırlanan iddianamede, gazetede 31 Ağustos 2016 tarihinde yayımlanan “Çocuk öldürme operasyonu” başlıklı haber suç unsuru olarak görülmüştü.

Savcılık, haberde “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak” iddiasında bulunmuş ve iddianame hazırlamıştı.




Önceki Haber
'Bu tasarı geçmez' diyen kadınlar Meclis'te: 'Cinsel saldırıyı aklama yasasına izin vermeyeceğiz'
Sonraki Haber
Irak Başbakanı İbadi’den ‘saldırı’ iddiası açıklaması: Kürt vatandaşlara karşı savaşmayız