Ana SayfaGüncelGerekçe ‘poster ve pankartlar’: DBP Diyarbakır il binasına polis baskını

Gerekçe ‘poster ve pankartlar’: DBP Diyarbakır il binasına polis baskını

HABER MERKEZİ – DBP Diyarbakır İl Örgütü’ne akşam saatlerinde parti binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu’nda asılı pankartlar ve posterler gerekçe gösterilerek polis baskını düzenlendi. Baskında polis PKK Lideri Öcalan ve Cizre’de bodrumlarda yaşamını yitiren Mehmet Tunç’un posterleri başta olmak üzere birçok poster ve pankarta el koydu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il binasına akşam saatlerinde polis baskını düzenlendi.

Baskın sırasında çevik kuvvet polisleri tarafından etrafı sarılan il binasının önünde gazetecilerin fotoğraf ve görüntü alması engellendi.

Polis iki saat boyunca bulunduğu il binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu’nda asılı PKK Lideri Abdullah Öcalan, Cizre’de sokağa çıkma yasağı sırasında yaşamını yitiren Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, Silopi’de sokağa çıkma yasakları sırasında yaşamını yitiren ve cenazesi günlerce sokakta kalan 57 yaşındaki Taybet İnan’ın posterleri ve birçok pankarta el koydu.

Polisler ayrıca salonda asılı HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un yaşamını yitiren annesi Hatun Tuğluk’un posterini de indirdi.

Parti yöneticilerinin tepkileri üzerine Hatun Tuğluk ve Taybet İnan’ın posterleri tekrar salona asıldı.

Polis indirdiği poster ve pankartları tutanağa geçirerek el koydu.

Baskına tepi gösteren DBP İl Eş Başkanı Ruken Akça, OHAL’in artık parti binaların içerisinde de ilan edildiğini söyledi.

Akça, baskının “keyfi” olduğunu söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise şunları söyledi:

Bu parti bu kentin partisidir. Her canı sıkılan HDP ve DBP’ye baskın yapıyor. Alınan malzemelere bakıldığında hakikaten dudak uçuklatıcı. Sayın Öcalan’ın posteri, DTK’nin ve Barış Annelerinin pankartına el konuldu. Panelden sonra baskın yapıldı, yapılan illegal bir açıklama değildi. ‘Kadın cinayetleri artıyor’ demek, ‘Sayın Öcalan üzerinde tecrit var’ demek suç mu? Şu an kim bilir ne adli suçlar işleniyor? Fuhuşa, madde bağımlılığına, yapılan herhangi bir işlem var mı?”