Ana SayfaGüncel‘Gökçek 23 yıl sonra arkasında bir enkaz bıraktı’

‘Gökçek 23 yıl sonra arkasında bir enkaz bıraktı’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa çağrısına uyarak belediye başkanlığı görevini bıraktığını resmi olarak açıklayan Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunuldu. TMMOB Ankara İKK Sekreteri Özgür Topçu, Gökçek’in 23 yıl sonra arkasında bir enkaz bıraktığını söyledi.

Ankara’nın 1994’ten beri belediye başkanlığını yürüten Melih Gökçek, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifa çağrısına uyarak görevi bırakmıştı.

Gökçek, istifa açıklamasında “Yorgun olduğum için değil, başarısız olduğumu düşündüğüm için değil sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın talebini yerine getiriyorum” sözlerini dile getirmişti.


Gökçek dönemi bitti: İstifasını ‘Emir demiri keser’ sözleriyle duyurmuştu


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK) ise Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

TMMOB Ankara İKK üyeleri, suç duyurusunun ardından Makine Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan TMMOB Ankara İKK Sekreteri Özgür Topçu, Gökçek’in 23 yıl sonra arkasında bir enkaz bıraktığını söyledi.

Halk için değil rant için gerçekleştirdiği projeleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Topçu, Gökçek’in gidişine üzülmediklerini dile getirdi.

Topçu, “Gökçek halkın merak ettiklerini açıklamadan gitti. İstifadan kendi payına düşen adaletsizliğe sırtını dayayarak gidiyor. Gökçek bilsin ki istifa ederek kurtulamayacak. Her türlü yolsuzluk ve usulsüzlüğü yapanların hesabını soracağız” dedi.