Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça için Kadıköy’de eylem: ‘Çok şiddetli direniyoruz’

Gülmen ve Özakça için Kadıköy’de eylem: ‘Çok şiddetli direniyoruz’

HABER MERKEZİ – Açlık grevlerinin 219’uncu gününde olan Gülmen ve Özakça için Kadıköy’de yapılan eylemde konuşan Veli Saçılık, “Israrla çok şiddetli saldırıyorlar biz de çok şiddetli direniyoruz” dedi. Eylemde 20 Ekim’deki duruşmaya destek çağrısı yapıldı.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek amacıyla 219 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak amacıyla bu Cuma da Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi.

“Açlık grevi 219. gününde İşimizi geri istiyoruz” pankartının açıldığı eylemde sık sık “Nuriye Semih yalnız değildir”, “Zorla müdahale işkencedir” sloganları atıldı.

Eyleme Ankara Yüksel Caddesi’nde 339 gündür devam eden eylemin simge isimleri Acun Karadağ ve Veli Saçılık’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Acun Karadağ, tüm saldırılara rağmen direnmeye devam ettiklerini söyleyerek, “Direniş gücünü haklılığımızdan alıyoruz. Asla yılmadık çünkü sırtımızda iki canın yükü vardı. O sırtı kimse yere getiremez” dedi.

Ardından konuşan Veli Saçılık da Yüksel Caddesi’nden selam getirdiğini söyleyerek, “Israrla çok şiddetli saldırıyorlar biz de çok şiddetli direniyoruz. Çünkü burada işimiz, ekmeğimiz ve özgürlüğümüz söz konusudur” dedi.

Duruşmaya çağrı

Nuriye Gülmen’in Ankara Numune Hastanesi’nde tutuklu servisinde olduğunu hatırlatan Songül Yücel ise “Gülmen’in 20 Ekim duruşması öncesi yoğun bakımdan çıkartılarak tutuklu servisine alınması siyasi iktidarın savunmaya dönük ucuz numaralarının bir parçasıdır. İktidar Nuriye Gülmen’in tutukluluğuna zemin yaratıyor. Siyasi iktidar ve sorumluları uyarıyoruz. Derhal bu ucuz stratejinizden vazgeçin ve hukukun uygulanmasını manipüle etmeyin” dedi.

Gülmen ve Özakça’nın 20 Ekim’de Sincan Cezaevi Mahkemesi’nde görülecek 3. duruşmasına da çağrıda bulunan Yücel, “Nuriye ve Semih’in çok basit sade ve net talebi var, işimizi geri istiyoruz.Bu bizim de talebimizdir.Dayanışma olarak Nuriye Semih dostlarını direnişi savunmaya, tarihe tanıklık etmeye Ankara’ya çağırıyoruz” dedi.


MA