Ana SayfaGüncelGülmen yoğun bakım ünitesinden tutuklu servisine nakledildi

Gülmen yoğun bakım ünitesinden tutuklu servisine nakledildi

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemini zorla kaldırıldığı yoğun bakım servisinde sürdüren Nuriye Gülmen’in tutuklu servisine nakledildiği açıklandı. Öte yandan Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemine sert müdahale eden polis, Veli Saçılık dahil 8 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 216’ncı gününde.

Gülmen 26 Eylül’de zorla kaldırıldığı Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım ünitesinden dün gece hastanenin tutuklu servisine nakledildi.

Haberi, Halkın Hukuk Bürosu Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Gülmen ‘Ben yoğun bakım hastası değilim’ demişti

Semih Özakça ile birlikte açlık grevindeki Nuriye Gülmen’i ziyaret eden ATO Üyesi Doktor Benan Koyuncu, Gülmen’in zorla kaldırıldığı hastane yoğun bakımındaki koşullarını anlatırken, “En büyük sorunu tuvalet sorunu. Kesinlikle ayağa kalkmasına izin verilmiyor. Tuvaletini yaparken içerde asker de oluyor” sözleriyle kötü koşullara dikkat çekmişti.

Gülmen’in bunu ‘onur kırıcı’ olarak gördüğünü söyleyen Koyuncu, şunları aktarmıştı:

Temizleme işlemi ve banyo yapamıyor. Nuriye yoğun bakım hastası olmadığını söyleyerek silme işlemini kabul etmiyor. ‘Ben kendimi yıkayabilirken neden silme işlemini kabul edeyim’ diyor. Yoğun bakım orası, dolayısıyla kendisi de bundan etkileniyor ve uyku düzeni bozuluyor, uyuyamadığını dile getirdi. Temiz kıyafet elde etmede sıkıntılar yaşanıyor. Bizim açlık grevindekilere önerimiz günlük çamaşırlarının değişmesi gerekiyor; ama maalesef bu yapılmıyor. ‘Başımda sürekli bir kolluk kuvveti var kendimi burada daha sıkışmış hissediyorum’ dedi. Böyle bir tesisatın içinde olduğu için şu kaygıyı yaşıyor sürekli. Daha tedirgin ve sürekli zorla müdahale tehdidi altında hissediyor kendini.

Yüksel’de 336’ncı gün: Veli Saçılık dahil 8 gözaltı

imgÖte yandan Gülmen ve Özakça’nın destekçileri tarafından Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 336’ncı gününde.

Polis barikatlarıyla çevrili İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istenmesine izin verilmeyince Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler, ellerinde bulunan pankartları açtıkları sırada polisin sert müdahalesine maruz kaldı.

Polis, Veli Saçılık dahil 8 kişiyi gözaltına aldı.

Polis, Yüksel eylemlerinin simge isimlerinden Veli Saçılık’ın etrafını kapatarak, dakikalarca darp etti.