Ana SayfaGüncel‘Havada’ ırkçılık tartışması: SunExpress uçuş ekibini savundu, yolcuları suçladı

‘Havada’ ırkçılık tartışması: SunExpress uçuş ekibini savundu, yolcuları suçladı

HABER MERKEZİ – SunExpress adlı hava yolu şirketine ait uçakta Kürtçe konuştukları için yolcularla tartışan uçuş ekibinin yolcuları uçaktan indirip, akabinde yolcuları polise teslim ettiği iddia edilmişti. HDP’li Feleknas Uca’nın Meclis gündemine taşıdığı konuyu ilişkin bir açıklama da hava yolu şirketinden geldi. Açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan şirket, tartışmanın “bebek kemeri” nedeniyle yaşandığını ve “uluslararası prosedürün” uygulandığını iddia etti.

16 Ekim’de SunExpress adlı hava yolu şirketine ait Diyarbakır-İzmir seferini yapan uçaktaki ekibin, Kürtçe konuştukları gerekçesiyle yolcularla tartıştığı ve tartışma sonrası uçuş ekibi tarafından polis çağrıldığı, akabinde de Kürtçe konuşan iki yolcu ve çocuklarının polis tarafından uçaktan indirilerek gözaltına alındığı iddia edilmişti.

Konu, HDP Milletvekili Feleknas Uca tarafından Meclis gündemine taşınmış, Kürtçenin kamusal alanda bu yönlü baskılara maruz kalmasının evrensel hukuk kural ve ilkelerine aykırı olduğunu dile getiren HDP’li Uca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi vermişti.


‘Havada’ da ırkçılık: Kürtçe konuşan yolcular uçaktan indirilip polise ‘teslim edildi’


Hava yolu şirketinden ise olaydan iki gün sonra açıklama geldi.

SunExpress, Twitter hesabından yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Açıklamada tartışmanın “bebek kemeri” nedeniyle yaşandığı ve “uluslararası prosedürün” uygulandığı iddia edildi.

Şirketin açıklaması şöyle:




Önceki Haber
Bağdat'ın diyalog çağrısına Erbil'den yanıt
Sonraki Haber
Hızlı tren inşaatında iskele çöktü: Bir işçi yaralı