Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Encu’ya verilen hapis cezası onandı

HDP Milletvekili Encu’ya verilen hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – Tutuklu olan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu hakkında verilen 4 yıl 7 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’ya “Örgüt propagandası”ndan 3 yıl 9 ay 10 gün, “İl idaresi kanuna aykırılık” suçundan ise 10 ay hapis cezası verilmişti.


HDP’li vekil Encu’ya 4 yıl 7 ay hapis cezası


Toplamda 4 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Encu’nun cezası da İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

HDP’li vekil Encu, Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

HDP’li 5 ismin milletvekilliği düşürüldü

Bugüne kadar 5 HDP vekilin milletvekilliği düşürülmüş oldu.

Daha önce HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile partinin Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, yine partinin Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk de milletvekillikleri düşürülen isimlerdi.

Son olarak da HDP Siirt Milletvekili Besime Konca’nın, “örgüt propagandası yapmak” suçundan kesinleşen 2,5 yıl hapis cezası gerekçe gösterilerek vekilliği düşürüldü.

5 ismin milletvekilliğinin düşürülmesinden sonra 1 Kasım seçimlerinde Meclis’te 59 sandalyeyle temsil edilme hakkı kazanan HDP’nin milletvekili sayısı 54’de düştü.

Öte yandan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin ‘devamsızlık’ gerekçesiyle düşürülmesi için 5 kişilik alt komisyon kuruldu.




Önceki Haber
Yüksel'de eylemin 345. günü: Polis 5 kişiyi darp ederek gözaltına aldı, gazetecilere engel oldu
Sonraki Haber
Osman Kavala'nın gözaltı süresi 7 güne uzatıldı