Ana SayfaGüncelHDP Sözcüsü Baydemir’e 1 yıl 5 ay hapis cezası

HDP Sözcüsü Baydemir’e 1 yıl 5 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Osman Baydemir hakkında “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği” iddiasıyla 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemde polislere hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği” iddiasıyla ceza verildi.

Baydemir’e 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, cezayı ertelemedi.

Baydemir söz konusu dönemde, Barış ve Demokrasi Partisi’nin cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek amacıyla düzenlenmek istenen mitingin yasaklanması sonrası eylemi engelleyen polislerle tartışmıştı.

Tutuklu vekiller, düşürülen vekillikler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu milletvekillerinden.

Öte yandan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile partinin Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, yine partinin Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Siirt Milletvekili Besime Konca da milletvekillikleri düşürülen isimler.