Ana SayfaGüncelHDP’den Bahçeli’ye Meclis yanıtı: ‘Pardon! Siz kimsiniz? Çıkaramadık’

HDP’den Bahçeli’ye Meclis yanıtı: ‘Pardon! Siz kimsiniz? Çıkaramadık’

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin “HDP’nin Meclis’te olup olmamasının bizim için önemi yok” sözlerine HDP’li vekillerden yanıt geldi. HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Bahçeli’nin sözlerine, “Pardon! Siz kimsiniz? Çıkaramadık” diye yanıt verdi.

HDP Meclis Grubu,  tutuklu milletvekillerinin durumuna dikkat çekmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 26’ncı dönem 3’üncü yasama yılı açılış törenine katılmamış, yasama yılına HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi önünde basın açıklamasıyla başlamıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise HDP’nin bu eylemi ile ilgili “Meclis’te olup olmamasının bizim için önemi yok” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin bu ifadelerine HDP’li vekillerden tepki geldi.

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Twitter hesabından Bahçeli’nin bu ifadeleri ile ilgili “Pardon! Siz kimsiniz? Çıkaramadık” paylaşımında bulundu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da “Körleşmenin dayanılmaz hafifliği!” mesajını paylaştı.

Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ise Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı:

İnkar politikanız yeni değil yıllardır tanığıyız ama 6 milyonun iradesini yok sayıp inkar edemezsiniz. Mutlaka kazanacağız!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise aynı konuda “Onların yeri Kandil biliyorsunuz” açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan’ın bu ifadelerine HDP’den ilk yanıt ise Ertuğrul Kürkçü’den gelmiş, Kürkçü, HDP Meclis Grubu olarak Eş Genel Başkan Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nde olduklarını hatırlatarak Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı:

Biz Edirne Cezaevi kapısındayız. İlk adil seçimden sonra burası senin yerin olacak biliyorsun.

Previous post
Erdoğan: 'Genelkurmay başkanı İran'da, Kuzey Irak görüşülüyor'
Next post
Yüzde 90 'bağımsız Katalonya' dedi