Ana SayfaGüncelHDP’den hükümete Gülmen ve Özakça çağrısı: Durum acil

HDP’den hükümete Gülmen ve Özakça çağrısı: Durum acil

HABER MERKEZİ – Açlık grevindeki eğitimciler Semih Özakça ve Esra Özakça’yı ziyaret eden HDP’li vekiller Filiz Kerestecioğlu ve Mithat Sancar, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumları giderek kritikleşmektedir. Durum acildir” dedi ve hükümete çağrı yaptı. HDP heyeti, OHAL Komisyonu’nun da önündeki en önemli başvurunun eğitimcilerin durumu olduğunu kaydetti.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, eylemlerinin 232’nci gününde.

Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın açlık grevi eylemi ise 157’nci gününe girdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, açlık grevine devam eden Semih Özakça ve Esra Özakça’yı ziyaret etti.

HDP’li vekillere sağlık durumları hakkında bilgi veren eğitimciler, işe geri dönüş taleplerinin sürdüğünü de ifade etti.


Açlık grevindeki Semih Özakça’dan sağlık durumuna ilişkin açıklama


Kerestecioğlu ve Sancar’ın, eğitimcilerle yaptıkları görüşmeye ve taleplerine ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumları giderek kritikleşmektedir. Durum acildir. Geçen her günün ne kadar hayati sonuçlar doğurabileceğini görmek için hekim ya da uzman olmaya gerek yoktur.

Hükümete çağrımızdır: Bu güzel gülüşlü emekçileri daha fazla yıpratmadan işlerine iade etmeniz gerekmektedir. Aksi durumun hem siyasi hem insani vebali çok ağırdır. Bu insanların talepleri sadedir, açıktır: İşlerine geri dönmek.

İnsanları işlerinden atarken bu kadar kolay Kanun Hükmünde Kararnameler çıkaran hükümet, işe geri alımlarda ayak diretmektedir.

OHAL Komisyonu objektif olduğunu göstermek istiyorsa, bu konudaki ağır ve yaygın şüpheleri bir nebze dağıtmak istiyorsa, Nuriye ve Semih’in başvuruları önünde bir fırsat olarak durmaktadır. Komisyon, bugüne kadarki tüm spekülasyonları, algı yönetme çabalarını, karalama kampanyalarını, hukuksuzlukları bir kenara iterek, hukuka uygun bir karar vermelidir.


Gazete Karınca

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elma kabuğundaki tarım ilaçları yıkanarak temizlenmiyor
Sonraki Haber
Meclis toplanıyor: 'Kürdistan Bölge Başkanlığı kaldırılacak'