Ana SayfaGüncelHDP’li Demirel’e verilen 7 yıl hapis cezası için yapılan temyiz başvurusu reddedildi

HDP’li Demirel’e verilen 7 yıl hapis cezası için yapılan temyiz başvurusu reddedildi

HABER MERKEZİ – HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel’e “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası için Antep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi’ne yapılan temyiz talebi reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu milletvekili Çağlar Demirel’e “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası için Antep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi’ne (İstinaf) yapılan temyiz başvurusu esastan reddedildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Demirel’in avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, istinaf mahkemesine temyiz başvurusunda suçun yasal unsurları oluşmadığı, kararının yasaya ve usule aykırı olduğu gerekçesiyle bozulmasını, duruşma savcısı ise Demirel hakkında “Örgüt propagandası” ve “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etme” suçlarından verilen beraat karanın bozulmasını istemişti.

Tarafların istinaf talebini inceleyen 4. Ceza Dairesi, Yargıtay’daki temyiz yolu açık olmak üzere verdiği kararda, mahkemenin kararında usule ve esası ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir işlemde eksikli olmadığı, suçun ispatı bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu ve isabetsizlik görülmediğini savundu.

Mahkeme, açıklanan gerekçelerle Yalçındağ ve Cumhuriyet savcısı Şahsuvar Yıldız’ın istinaf itirazlarının yerinde görülmediğini belirterek, istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi.

Mahkeme dava dosyasını yerel mahkeme gönderdi.

Savcının itirazı da reddedildi

Mahkeme, Demirel hakkında “Örgüt propagandası” ve “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etme” suçlarından verilen beraat kararını ise onadı.

Tahliye talebine de ret

Demirel’in tahliye edilmesine yönelik itirazı değerlendiren mahkeme, 10 aydır tutuklu olan Demirel’e verilen ceza miktarı, yerel mahkemenin tutukluluğun devamına ilişkin gerekçesiyle tutuklulukta geçirilen süre göz önüne alınarak tahliye talebinin reddine karar verdi.

Demirel’in avukatı Yalçındağ ise kararı Yargıtay’a taşıyacaklarını söyledi.

14 Aralık 2016’da tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 8 ay süren yargılamanın ardından 14 Temmuz’da Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.