Ana SayfaGüncelHDP’li vekile ‘Ben devletim’ diye bağırmıştı: O polis şefi kayyum oldu

HDP’li vekile ‘Ben devletim’ diye bağırmıştı: O polis şefi kayyum oldu

HABER MERKEZİ – 2016 yılında HDP Milletvekili Adem Geveri’ye ‘Ben devletim’ diye bağıran polis şefi Murat Hoş, Van’ın Erciş Belediyesi’nde kayyum olarak görev yapan kaymakamın yardımcılığına atanarak, belediyede tek yetkili oldu

Geçtiğimiz yıl, kendisine yönelik bakan korumalarının saldırısı esnasında milletvekili olduğunu hatırlatan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Adem Geveri’ye yönelik Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murat Hoş, “Benim de dokunulmazlığım var, ben devletim!” demişti.

HDP’li vekile bu sözleri söyleyen Murat Hoş, Van’ın Erciş Belediyesi’nde kayyum olarak görev yapan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar’ın yardımcılığına atandı.

Murat Hoş, kayyumun önceki yardımcısı Cuma Şahin’in yerine atandı.

Basın açıklamasında silah da çekmişti

Kayyum Murat Hoş, HDP’li Geveri’ye “Ben devletim!” diye bağırmasının yanı sıra, toplumsal olaylarda gösterdiği tehditkar tutumlarla da biliniyor.

Suruç Katliamı’na ilişkin Temmuz 2015’te yapılan basın açıklaması sırasında elini sürekli tabancasına götürerek kitleye gözdağı vermesi ve gazetecilere yönelik baskıcı ve tehditkar tutumu bunlar arasında.