Ana SayfaManşetHelin’i öldüren erkek kelepçesiz gözaltına alındı, basın ‘aşk’ dedi, kadınlar tepkili: ‘Aşk değil kadın cinayeti’

Helin’i öldüren erkek kelepçesiz gözaltına alındı, basın ‘aşk’ dedi, kadınlar tepkili: ‘Aşk değil kadın cinayeti’

HABER MERKEZİ – İstanbul’da dün Helin Palandöken isimli kız çocuğunu okuduğu lisenin önünde öldüren Mustafa Yetgin, elleri dahi kelepçelenmeden gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Palandöken’in saldırıdan bir süre önce sosyal medya üzerinden ‘Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum’ diye yazdığı ortaya çıktı. Basın ise olaya ‘kadın cinayeti, erkek şiddeti’ yerine cinsiyetçi bir dille yer verdi.

İstanbul Pendik Güzelyalı Tren İstasyonu’nda Mustafa Yetgin isimli erkek, dün İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan üç çocuğun üzerine pompalı tüfekle ateş açmıştı.

Olayda 17 yaşındaki Helin Palandöken hayatını kaybetmişti. Yaralanan diğer iki öğrenci ise hastanede tedavi alınmıştı.

Saldırının ardından olay yerinden kaçan Yetgin ise Pendik Güzelyalı Anadolu Lisesi’ne saklanarak bileklerini kesmişti.

Kelepçesiz gözaltı

Daha sonra polis tarafından kelepçe dahi takılmadan gözaltına alınan Yetgin, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün de adliyeye sevk edildi.

Ayrıca Yetgin’i olay yerine getiren arkadaşı H.C. ve olayda kullanılan silahı satan av bayii sahibi de gözaltına alındı.

Yetgin, “tasarlayarak öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Sokağa çıkmaya korkuyorum’

Öte yandan Mustafa Yetgin tarafından öldürülen Helin Palandöken’in 18 Eylül’de kişisel Twitter hesabı üzerinden “Gizli bir platonik sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum” diye yazdığı ortaya çıktı.

Basın ‘kadın katliamı’ diyemedi

Birçok gazete olayı bugün birinci sayfadan gördü ancak ‘Erkek şiddeti’, ‘Kadın cinayeti’ ifadeleri yerine ‘aşk cinayeti’ gibi meşrulaştırıcı ifadeler ile.

Bazıları haberi ‘Eski sevgili dehşeti’ olarak bazıları ise ‘Takıntılı genç eski aşkını öldürdü’ şeklinde verdi.

Gazetelerden Vatan, “Aşk Kurşunları” başlığını kullanırken, Hürriyet ise “Pendik’te eski sevgili dehşeti” başlığını tercih etti.

Star da olayı ‘sevgili dehşeti olarak yorumladı: “Okul çıkışında sevgili dehşeti”. Takvim ise “Takıntılı genç eski aşkını okul yolunda öldürdü, dehşet!” başlığıyla haberi servis etti.

Sabah, “Okul yolunda pompalı dehşeti” derken, Karar ise “Okul önünde kıskançlık dehşeti” dedi.

Kadınlar tepkili: ‘Aşk, tutku değil kadın cinayeti’

Mustafa Yetgin’in kelepçelenmeden, rahat ifadelerle gözaltına alınması ve basının haberi veriş şekli başta kadınlar olmak üzere çok sayıda kişiden tepki aldı.

Sosyal medyada tepkilerini dile getiren kullanıcılar, kadın katillerine uygulanan bu tavrın cinayetleri teşvik ettiğine dikkat çekti.

Previous post
Mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: 66 kişi yaralandı
Next post
Kurmanci'den Türkçe'ye 'Dillerce Masal': Prenses, prens ve niceleri bildiğiniz gibi değil