Ana SayfaGüncelİki bakanlık ‘ülkenin imajı için’ devrede: OHAL Komisyonu’na ‘Gülmen ve Özakça’yı öne alın’ dediler

İki bakanlık ‘ülkenin imajı için’ devrede: OHAL Komisyonu’na ‘Gülmen ve Özakça’yı öne alın’ dediler

HABER MERKEZİ – 220 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının ‘devreye girdiği’, iki bakanlığın, ‘ülkenin imajı için’ eğitimcilerin başvurusunun önce görüşülmesi yönünde OHAL Komisyonu’na sözlü olarak görüş bildirdiği öğrenildi.

Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın, OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) üzerinden yaptıkları ihlal başvurularının incelenmesinin öne alınması için Başbakanlığa bağlı olarak kurulan OHAL Komisyonu’na görüş bildirdikleri öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre iki bakanlık, Gülmen ve Özakça’nın başvurusunun önce görüşülmesi için komisyonu sözlü olarak görüş bildirdi.

‘Ülke imajı açısından önemli’

Adalet Bakanlığı, komisyona Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası’na bağlı hekimlerin ‘hayati tehlike’ye dikkati çeken gözlem raporlarını iletti.

Bakanlık, ‘insani, adli ve vicdani’ açıdan hızlı karar vermesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı ise görüşünde ‘komisyonun ilk kararlarının ikili hakkında olmasının ülke imajı açısından önemli olacağını’ kaydetti.

Bakanlık, görüşünü doğrudan OHAL Komisyonu Başkanı Selahattin Menteş’e doğrudan iletti.

220 gündür açlık grevindeler

KHK ile işlerinden ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi bugün 220’nci gününde.

Gülmen açlık grevi eylemine Numune Hastanesi mahkum koğuşunda, Özakça ise Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi’nde devam ediyor.

Eğitimciler işe iade edilmeleri halinde açlık grevi eylemini sonlandıracağını belirtiyor.

Previous post
Tuzhurmatu'da çatışma, ABD’den açıklama: 'Kerkük'te çatışmaya izin vermeyeceğiz'
Next post
Tuzhurmatu’da Haşdi Şabi ile Peşmerge arasında ateşkes