Ana SayfaGüncel‘İlk değil’: Gözaltına alınıp tutuklanan Afşin Musazade cezaevinde gözaltına alınmış

‘İlk değil’: Gözaltına alınıp tutuklanan Afşin Musazade cezaevinde gözaltına alınmış

HABER MERKEZİ –  HDP tarafından Adalet Bakanlığı’na verilen soru önergesinde, Nisan ayında Diyarbakır’da gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Afşin Musazade’nin, ‘Mayıs ayında, kendisinden haber alınamadığı dönemde cezaevinden alınıp nereye götürüldüğü’ sorulmuştu. Bakanlık verdiği yanıtla Musazade’nin, cezaevindeyken ikinci kez ‘gözaltına alındığını’ ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı’na götürülerek 7 gün boyunca gözaltında tutulduğunu doğrulamış oldu.

Afşin Musazade, Nisan ayında Diyarbakır’da gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklandıktan sonra Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülen Musazede’nin Mayıs ayında, cezaevindeyken ailesi ve avukatlarına haber verilmeden polislerce alındığı iddiası basına yansımıştı.

Günlerce Musazade’den haber alınamaması ve cezaevi yönetiminin de soruları yanıtsız bırakması üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

MA’dan Hayri Demir’in haberine göre Adalet Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Başaran, “cezaevinden alınan Musazade’nin nereye götürüldüğünü” sormuştu.

Musazade cezaevinden ‘bir kez daha’ gözaltına alınmış

Başaran’ın soru önergesine bu hafta gelen yanıt ile Musazade’nin cezaevindeyken ikinci kez gözaltına alındığı ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nda 7 gün boyunca gözaltında tutulduğu ortaya çıktı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül imzasıyla verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığıyla yapılan yazışmaya verilen cevapta Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak barındırılan, soru önergesinde adı geçen şahsın Mardin 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla 7 gün süreyle kurumdan çıkartılarak Mardin İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ekiplerine teslim edilmesine karar verildiği, 03/05/2017 tarihinde kuruma gelen görevlilere teslim edilen tutuklunun 09/05/2017 tarihinde aynı görevlilerce kuruma iadesinin yapıldığı bildirilmiştir.

Musazede ilk değil

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 5 Ekim’de düzenlenen operasyonda 2 kişi ile birlikte gözaltına alınan Mazlum Demir, 18 Ekim’de tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülmüştü.

Cezaevinde bir gün kaldıktan sonra 20 Ekim’de cezaevine gelen TEM Şubesi polisleri, Demir’i de bir kez daha gözaltına almıştı.


Gözaltına alınıp tutuklanmıştı: Cezaevinden yeniden ‘gözaltına alındı’