Ana SayfaÇeviriIMF’den iklim değişikliği için ‘distopya’ uyarısı: Doğru kararlar alamazsak 50 yıl içinde ızgara olacağız

IMF’den iklim değişikliği için ‘distopya’ uyarısı: Doğru kararlar alamazsak 50 yıl içinde ızgara olacağız

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan’da gerçekleşen bir ekonomi konferansında konuşan IMF müdürü Christine Lagarde, “Eğer iklim değişikliği ile ilgili kritik kararları doğru alamazsak, 50 yıl içerisinde kızaracak, kavrulacak, ızgara olacağız” sözleri ile sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekti. Lagarde ayrıca, ekonomide cinsiyetler arası fırsat eşitsizliğinin de çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) müdürü Christine Lagarde, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki bir ekonomi konferansında dün yaptığı konuşmada ‘iklim değişikliğinin ve eşitsizliğin doğru kavranmasının önemi’ne değindi.

“Eğer iklim değişikliği ve eşitsizliği doğru kavrayıp çözemezsek, dünyanın başı 50 yıl içerisinde büyük belaya girecek” diyen Lagarde, “Karanlık bir geleceğe doğru gideriz” uyarısında bulundu.

Lagarde, Dünyanın iklim değişikliğini önlemek ile ilgili ‘kritik kararlar’ alma konusunda başarısız olmasının, “kızarmamıza, kavrulmamıza ve ızgara olmamıza” sebep olacağını belirtti.

“Kadın ve erkekler arasındaki ekonomik fırsat eşitsizliği giderilmeli”

Guardian’ın haberine göre Lagarde ayrıca kadın ve erkekler arasındaki ekonomik fırsat eşitsizliğinee ve “olmalı ve olmamalı” şeklinde kurallar koyan ülkelere de değindi.

Suudi Arabistan’da yaptığı konuşmada Lagarde, yakın zamanda kadınlara araç sürme hakkı veren ülke ile ilgili, “kadınların iş gücüne katılmasını destekleyen reformlar yapmasının takdire şayan olduğunu” söyledi.

Ayrıca Lagarde, kadınların mali olarak ve başka politikalarla da desteklenmesi gerektiğini ekledi.

IMF Başkanı, “Eğer dünya distopya değil, ütopya gibi görünen bir gelecek istiyorsa bu sorunları çözmeli” dedi.

İklim değişikliği

2015’te yaklaşık 195 ülke sera gazı emilimini azaltmayı öngören Paris İklim Anlaşması’nı imzalamış, bu yolla 50 yıl içerisinde dünya sıcaklığının iki dereceden daha fazla artmamasını sağlamayı amaçlamıştı.


NASA’nın yayınladığı karşılaştırmalı fotoğraf serisiyle ‘iklim değişikliği’


Fakat Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump Haziran’da anlaşmadan çekileceğini duyurmuş, bunun sebebi olarak ülkenin ‘ekonomik olarak zora düşeceğini’ göstermişti.

Dünya liderleri ve aktivistler Trump’ın bu kararını eleştirmiş, eski Birleşmiş Milletler Başkanı Ban Ki-moon Trump’ı “tarihin yanlış tarafında durmak” ile suçlamıştı.


Karınca Dış Haberler

 




Önceki Haber
Açlık grevindeki Semih Özakça'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama
Sonraki Haber
Eylem Gülçin Kanık'ın cenazesi teslim alındı